Ga naar de inhoud

Nederland mist op valreep Demi Vollering na positieve coronatest

 za 24 september 2022 05:06
Nederland moet het zonder Demi Vollering doen.
Nederland moet het zonder Demi Vollering doen.

Demi Vollering is niet aan de start van de wegrit van het WK in Wollongong verschenen na een positieve coronatest. Nederland moet het zonder de renster van SD Worx stellen. Vollering was één van de favorieten om de wereldtitel te pakken op Australische bodem. De Nederlandse Wielerbond, KNWU, laat weten dat Vollering niet fit genoeg is om te starten.

"Helaas kan Demi Vollering niet starten op het WK wielrennen in Wollongong. Ze is niet fit genoeg om te starten", klinkt het op de Twitterpagina van de KNWU. Donderdag legde Vollering een positieve coronatest af. 

 

Nederland mist zo een belangrijke pion in de wegrit van het WK in Australië. Vollering was naast Marianne Vos en Annemiek van Vleuten één van de favorieten om de regenboogtrui te pakken.

 

Omdat Van Vleuten door haar gebroken elleboog ook niet op haar beste kan zijn vandaag, wordt Vos naar voor geschoven als kopvrouw.

 

"De noodgedwongen opgave van Vollering is een extra reden waarom ik vandaag wel start. Ik hoop nog iets voor het team te kunnen betekenen", vertelt Annemiek van Vleuten aan Renaat Schotte, onze reporter in Australië.

 

"Het is niet zo een fijn WK voor mij. Ik hoop dat ik Wollongong toch nog met een lach kan verlaten dus we gaan voor een mooi teamresultaat. Ik verwacht veel van Vos vandaag."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: