Ga naar de inhoud

Dagboek Dewulf: "Op de laatste dag voor de wedstrijd is het tijd voor carboloading"

 za 24 september 2022 18:21

Hoe vergaat het onze Belgische selectie in de aanloop naar het WK wielrennen? Stan Dewulf geeft ons een unieke inkijk in hoe hij de laatste dag beleeft voor zijn WK-debuut bij de profs.

Een dag voor de wedstrijd is het tijd voor carboloading, of met andere woorden: je lichaam zoveel mogelijk vullen met grote porties rijst, pasta en brood.


Groenten kwamen er niet aan te pas. Die geven je toch geen energie tijdens de koers. En dus zijn de maaltijden nogal eentonig, maar ik vind het wel eens leuk om me vol te proppen. 

 

De namiddag stond in het teken van het WK bij de vrouwen. Op de massagetafel zag ik hoe Lotte net naast de titel greep. Ik was echt teleurgesteld in haar plaats. Van Vleuten had een perfect plannetje, maar als je ziet welke sprint Lotte nog reed, wrong het echt.

Mijn valies om naar de koers te gaan, staat klaar en mijn rugnummer is opgespeld. 

Stan Dewulf

De tactiek voor morgen is afgeklopt in de avondmeeting. Daarna nam ik de tijd om berichtjes te beantwoorden van mensen die me succes wensten. Mijn vriendin en drie broers heb ik nog een laatste keer gebeld voor de wedstrijd.


Om me optimaal voor te bereiden, heb ik alles al in gereedheid gebracht voor morgenvroeg. Mijn valies om naar de koers te gaan, staat klaar en mijn rugnummer is opgespeld. Zo kan ik rustig naar het ontbijt gaan, om op het gemak te eten en de spanning weg te houden met wat verhalen uit de krant.


In bed ontspan ik me nog even met een aflevering van Chantal. Op zich is het een goede serie, al heb ik wat moeite met het West-Vlaams. Dat klinkt misschien raar als West-Vlaming. Toch heb ik het liever dat er in films en series iets minder dialect wordt gesproken.


Ik heb heel veel zin in het WK, laat maar komen!

Stan

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
programma en uitslagen WK wielrennen 2022
zondag 18 september tijdrit vrouwen elite 34,2 km 1.35 u - 4.30 u Ellen van Dijk (Ned) verslag
  tijdrit mannen elite 34,2 km 5.40 u - 9.00 u Tobias Foss (Noo) verslag
maandag 19 september tijdrit mannen beloften 28,8 km 5.20 u - 9.00 u Søren Wærenskjold (Noo) verslag
dinsdag 20 september tijdrit vrouwen junioren 14,1 km 1.30 u - 3.00 u Zoe Bäckstedt (GBr) verslag
  tijdrit mannen junioren 28,8 km 5.20 u - 9.00 u Joshua Tarling (GBr) verslag
woensdag 21 september gemengde aflossing 28,2 km 6.20 u - 9.00 u Zwitserland verslag
vrijdag 23 september wegrit mannen junioren 135,6 km 0.30 u - 4.00 u Emil Herzog (Dui) verslag
  wegrit mannen beloften 169,8 km 5.00 u - 9.15 u Jevgeni Fedorov (Kaz) verslag
zaterdag 24 september wegrit vrouwen junioren 67,2 km 0.00 u - 1.55 u Zoe Bäckstedt (GBr) verslag
  wegrit vrouwen elite 164,3 km 3.55 u - 9.00 u Annemiek van Vleuten (Ned) verslag
zondag 25 september wegrit mannen elite 266,9 km 2.00 u - 8.50 u Remco Evenepoel verslag