Ga naar de inhoud

BEKIJK: Huybrechts gooit topfavoriet Van Gerwen naar huis met heerlijk shot in Wieze

 za 24 september 2022 22:53
Huybrechts bezorgde het thuispubliek in Wieze een onvergetelijk moment.

Kim Huybrechts heeft als enige Belg de eer hoog gehouden op de Belgian Darts Open. "The Hurricane" wierp na een spannende wedstrijd toernooifavoriet Michael van Gerwen naar huis met een weergaloze tops-tops-finish. De zaal in Wieze ging volledig uit zijn dak.

Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker gingen er zaterdag uit in de tweede ronde van de Belgian Darts Open, het belangrijkste dartstoernooi in ons land. Kim Huybrechts kon de avond nog redden, maar daarvoor moest hij wel dartsgrootheid Michael van Gerwen, de nummer drie van de wereld, temmen.

 

De twee tenoren leken lang aan mekaar gewaagd en bij een 5-4-stand voor Huybrechts waren beide spelers nog "on throw". Van Gerwen nam in het tiende leg snel afstand van Huybrechts, een beslissend elfde leg leek onafwendbaar. Maar de Nederlander begon te knoeien en wrong een handvol dubbels de nek om.

 

Huybrechts sloop ondertussen dichterbij en kreeg bij een 134-score opeens zelf de kans om uit te gooien. Met een tripel 18 en een onwaarschijnlijke tops-tops-finish - een uitshot met twee pijlen in de dubbel 20 - maakte hij de partij af. De bomvolle zaal stond in lichterlaaie, Huybrechts kon het zelf amper geloven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: