Ga naar de inhoud

Belgian Darts Open: Huybrechts kan geen vervolg breien aan zijn stunt en is out

Huybrechts is de enige overgebleven Belg in Wieze.

Dit weekend verzamelt de wereldtop in het darts zich in het Oost-Vlaamse Wieze. Daar vindt de Belgian Darts Open plaats, een toernooi op de Europe Tour van de PDC. Kim Huybrechts stuntte tegen Michael van Gerwen, maar ging er daarna uit tegen Adrian Lewis. Volg het nieuws hier op de voet.

Belgen in de derde ronde
Kim Huybrechts (PDC-33) Adrian Lewis (Eng/PDC-35) 1-6
Belgen in de tweede ronde
Mike De Decker (PDC-66) Rob Cross (Eng/PDC-8) 4-6
Dimitri Van den Bergh (PDC-14) Andrew Gilding (Eng/PDC-60) 5-6
Kim Huybrechts (PDC-33) Michael van Gerwen (Ned/PDC-3) 6-4

Belgian Darts Open

spinner
 1. 16 uur 57. Huybrechts breit geen vervolg aan stunt. Kim Huybrechts is als laatste Belg uitgeschakeld in Wieze. Onze landgenoot stuntte gisteren nog tegen Michael van Gerwen, maar haalde zijn niveau niet in de derde ronde tegen Adrian Lewis, tweevoudig wereldkampioen. Huybrechts begon nog goed aan de partij. Gestuwd door een uitzinnige zaal wierp hij al vroeg een 101-checkhout, maar daarna was het vet van de soep. "The Hurricane" kon de tripels niet meer vinden en stuitte op een sterke Lewis, die erg secuur was op de dubbels.  Met een gemiddelde van 88 kwam Huybrechts tekort, Lewis smeerde hem een stevige 1-6-nederlaag aan. Zo zijn alle Belgen uitgeschakeld in Wieze. .
 2. 15 uur 16. Clayton maakt indruk. Jonny Clayton heeft indruk gemaakt in zijn derde ronde tegen sfeermaker Dirk van Duijvenbode. Clayton wierp een gemiddelde van 106 en scoorde meer dan 80% van zijn pijlen op een dubbel. Zo werpt de Welshman zich op tot toernooifavoriet. .
 3. 15 uur 10.
 4. 15 uur . Breit Huybrechts vervolg aan zijn stunt? Vandaag worden de prijzen uitgedeeld op de Belgian Darts Open in Wieze. Kim Huybrechts was de enige Belg die zaterdag de tweede ronde overleefde. Onze landgenoot stuntte tegen drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen. Om 16.30 betreedt hij het podium in Wieze voor zijn derde ronde. Met Adrian Lewis treft "The Hurricane" opnieuw een meervoudig wereldkampioen.  .
 5. 25-09-2022.
 6. 22 uur 23. Huybrechts houdt Belgische eer hoog. Kim Huybrechts heeft het Belgische publiek een delirium bezorgd door drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen uit te schakelen in Wieze na een knotsgekke partij.: 6-4. "The Hurricane" begon uitstekend: met een uitworp van 136 pakte hij meteen een leg af van de Nederlander. Maar daag Van Gerwen vooral niet uit. Hij kwam terug tot 4-4 en leek zelfs de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar miste op dubbel 20. Het duel leek tot aan het gaatje te gaan, zeker toen Huybrechts het 10e leg opgaf. Maar Van Gerwen slaagde er maar niet in om af te werken, waardoor Huybrechts alsnog een kans kreeg. Met twee keer dubbel 20 - een tops-tops-finish - wipte hij de Nederlander. .
 7. 20 uur 43. Domper: Van den Bergh verliest meteen. Het Belgische publiek heeft Dimitri Van den Bergh niet naar zijn topniveau kunnen stuwen. Tegen Andrew Gilding liet "Dancing Dimi" enkele steken vallen. De publiekslieveling slaagde er zo maar niet in om de Brit, die sterk speelde, te breken en dat brak hem zuur op in het beslissende 11e spelletje. Met 6-5 zit de Belgian Darts Open er meteen op voor The Dreammaker, niet meteen een droomresultaat. .
 8. 19 uur 35. De Decker buigt voor ex-wereldkampioen. Mike De Decker heeft voormalig wereldkampioen Rob Cross niet kunnen kloppen voor eigen publiek. Onze jonge landgenoot liet enkele kansen liggen en daar profiteerde de Brit optimaal van: 6-4. .
 9. 13 uur 40. Huybrechts treft Van Gerwen in 2e ronde. Vrijdag werd de openingsronde al afgewerkt in Wieze. Met Roberto Vandaele, Andy Baetens, François Schweyen, Wouter Vanrolleghem en Remo Mandiau plaatsten er vijf Belgische amateurs zich voor de hoofdtabel, maar zij sneuvelden allemaal. Mike De Decker en Kim Huybrechts zorgden wel voor Belgische zeges tegen respectievelijk Mandiau en Steve West. Zij komen zaterdag opnieuw in actie, maar treffen beide een oud-wereldkampioen. De Decker neemt het op tegen Rob Cross, Huybrechts tegen Michael van Gerwen. Dimitri Van den Bergh was als reekshoofd vrij in de eerste ronde, hij opent vanavond zijn toernooi tegen Andrew Gilding, die gisteren verrassend Simon Whitlock wipte. .
 10. 12 uur . Dartscircus landt in België. De wereldtop van de dartstop verzamelt zich dit weekend in Wieze voor de Belgian Darts Open, een toernooi van de Euro Tour in de PDC.  Het event is het grootste dartstoernooi in ons land en lokt dit weekend zo'n 20.000 fans naar de Oktoberhallen. Met Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts en Mike De Decker komen er zaterdag drie Belgen in actie. .
 11. 10 uur . Dartscircus landt in België. De wereldtop van de dartstop verzamelt zich dit weekend in Wieze voor de Belgian Darts Open, een toernooi van de Euro Tour in de PDC.  Het event is het grootste dartstoernooi in ons land en lokt dit weekend zo'n 20.000 fans naar de Oktoberhallen. Met Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts en Mike De Decker komen er zaterdag drie Belgen in actie. .