Ga naar de inhoud

Belgisch getint juniorenteam wordt opleidingsploeg van Bahrain Victorious

 do 15 september 2022 12:50
Cannibal Team staat bekend als een van de beste juniorenploegen ter wereld.
Cannibal Team staat bekend als een van de beste juniorenploegen ter wereld.

Net als Quick Step-Alpha Vinyl gaat ook Bahrain Victorious samenwerken met een juniorenteam om wielertalent vroeger op te sporen. Cannibal Team, dat in België gevestigd is, wordt de kweekvijver van het WorldTour-team uit Bahrein.

De trend dat jonge renners alsmaar vroeger beginnen te scoren in het profpeloton, zet veel WorldTour-ploegen aan tot actie.

 

Vorige week kondigde Quick Step-Alpha Vinyl een formele samenwerking aan met Balen BC, een opleidingsteam waar onder meer Remco Evenepoel en Tom Boonen de kneepjes van het vak leerden.

 

AG2R-Citroën en Bora-Hansgrohe hebben al een opleidingsteam bij de junioren. Vanaf volgend jaar springt ook Bahrain Victorious mee in de dans.

 

Bij de zoektocht naar een opleidingsploeg kwam Bahrain uit bij Cannibal Team. Dat is een Litouwse ploeg met vestiging in België.


Bij Cannibal Team rijden dit seizoen onder anderen de Belgische WK-kopman Vlad Van Mechelen en het Russische talent Roman Ermakov (winnaar van de Aubel-Thimister-Stavelot).

We willen de beste jongeren op vroege leeftijd helpen bij hun ontwikkeling zodat ze hun ambities kunnen verwezenlijken.

Milan Erzen, ploegbaas Bahrain Victorious

"We willen de beste jongeren op vroege leeftijd helpen bij hun ontwikkeling zodat ze hun ambities kunnen verwezenlijken", zegt Milan Erzen, ploegbaas van Bahrain Victorious.

 

"Cannibal Team heeft al 10 jaar lang uitstekende prestaties geleverd dankzij getalenteerde renners en een uitstekende infrastructuur."

 

De ploegleider van Cannibal Team, onze landgenoot Francis Van Mechelen, is ervan overtuigd dat uit de samenwerking meer WorldTour-renners zullen voortvloeien.

 

"Dankzij de steun van Bahrain Victorious zullen we meer jonge getalenteerde renners kunnen helpen bij hun weg naar de top."

 

"Ons team bestond al uit een mix van jonge renners van over de hele wereld en dankzij deze samenwerking zullen we nog meer kleur geven aan het juniorenpeloton", besluit Van Mechelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: