Ga naar de inhoud

Soudal - Quick-Step lanceert jongerenploeg: "Een fantastische kans om talent op te sporen"

 vr 12 augustus 2022 17:41
Soudal - Quick-Step zet zijn ambitieuze ambities kracht bij door ook een jongerenploeg te lanceren.
Soudal - Quick-Step zet zijn ambitieuze plannen kracht bij door ook een jongerenploeg te lanceren.

Patrick Lefeveres honger geraakt maar niet gestild. Na de lancering van een vrouwenploeg (AG Insurance NXTG) en de bekendmaking van de vernieuwde mannenploeg Soudal - Quick-Step zet hij nu ook zijn schouders onder een bijbehorende jongerenploeg. Soudal - Quick-Step Devo Team moet een kweekvijver worden voor nieuw talent.

Het doel van het opleidingsteam is om jong talent in een structuur te brengen waarin ze kunnen groeien. Op termijn kunnen sommigen onder hen dan doorstoten naar het WorldTour-team van Patrick Lefevere (vanaf 2023 Soudal - Quick-Step).

 

De basis van de nieuwe jongerenploeg wordt het huidige continentale team Elevate p/b Home Solution-Soenens van teammanager Bart Roossens. Samen met Kevin Hulsmans, voormalig Quick-Step-renner, zal Roossens het nieuwe project leiden.

 

CEO Patrick Lefevere is in de wolken: "Dit is een fantastische kans om het beste jonge wielertalent op te sporen en hen een kans te geven uit te groeien tot een waardig lid van onze WordTour-ploeg". 

 

Quick-Step had enkele jaren geleden al een opleidingsploeg (Klein Constantia). Die ploeg bracht heel wat toppers voort: onder anderen Julian Alaphilippe, Rémi Cavagna, Florian Sénéchal, Enric Mas en Max Schachmann werden in de Klein Constantia-stal opgeleid.

 

"Dat was een geweldige ervaring. Ik hoop dat we opnieuw zoiets kunnen opbouwen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit zal steunen", besluit Lefevere.