Ga naar de inhoud

Volgt Van Wilder in spoor Evenepoel? "Hopelijk wacht mij ook een mooie toekomst"

 ma 12 september 2022 17:02
Ilan Van Wilder: "Ik heb ambitie om in rittenwedstrijd van een week voor de prijzen te rijden".
Ilan Van Wilder in actie.

In de jeugd waren ze nog concurrenten van elkaar, nu loodste meesterhelper Ilan Van Wilder ploegmaat Remco Evenepoel naar de eindzege in de Vuelta. De 22-jarige Belg vocht als een leeuw om de leidersplaats van Evenepoel te verdedigen. "Als je de leider in je ploeg hebt, kan je altijd iets meer zeggen ze, en dat klopt."

Ze zijn leeftijdsgenoten, maar Ilan Van Wilder (Quick-Step - Alpha Vinyl Team) had iets meer tijd nodig dan Evenepoel om op gang te komen. Van Wilders ontwikkeling werd in zijn eerste twee jaar als profrenner bij Team DSM afgeremd door blessures en tegenslagen.

 

"Ik ben blij dat ik deze grote ronde, na een paar pogingen, eindelijk in de benen heb. Nu nog enkele Italiaanse koersen rijden. Daarna de winter in en dan hopelijk een stapje hogerop naar volgend seizoen."


In de jeugd waren Van Wilder en Evenepoel nog concurrenten van elkaar. "Hopelijk wacht mij ook een mooie toekomst", vertelt hij verder. "Ik heb de ambitie om in de koersen van een week ook voor de prijzen mee te doen." 

Van Wilder houdt een snor over als souvenir van de Vuelta. De ploegmaten van Evenepoel hadden gezworen zich niet te scheren zolang hij de rode leiderstrui bezat.

"Deze morgen liet ik hem staan, omdat ik dacht dat het ongeluk bracht als ik hem afdeed. Die gaat nog even blijven staan totdat ik thuis ben", vertelt Van Wilder met een glimlach.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Als we de trui moesten verdedigen, dat was ook iets nieuws voor mij"

Ilan Van Wilder stond voor het eerst aan de start van een grote ronde in de Ronde van Spanje. Hij zette alles in het werk om Remco Evenepoel aan de eindzege te helpen. 

 

"Als je de leider in je ploeg hebt kan je altijd iets meer zeggen ze, en dat klopt", vertelt Ilan Van Wilder. "Je mag trots zijn als je voor zo iemand mag werken."

 

In rit 6 in Pico Jano nam Remco Evenepoel de rode leiderstrui, die hij niet meer afstond.  

 

"Op dat moment moesten we de trui verdedigen, dat ook iets nieuws was voor mij", vertelt onze 22-jarige landgenoot. "Ik had totaal geen ervaring om de koers in handen te nemen van de start tot in de finale. Het was niet makkelijk, maar het was een super ervaring. We kunnen alleen maar trots zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.