Nederlandse Bredewold blijft uit greep van het peloton, Wiebes eindlaureate in Simac Ladies Tour

  Wat hebben we geleerd na een weekje Simac Ladies Tour? Dat het aartsmoeilijk is om Lorena Wiebes en haar dominante DSM-sprinttrein in een massaspurt te kloppen. 50% van de ritoverwinningen ging dan ook naar de Nederlandse ploeg. Ook Mischa Bredewold had dat in het snotje. De Nederlandse triomfeerde vandaag na een slimme slotmove.

  Het peloton van de Simac Ladies Tour draaide vandaag een rondje rond het Nederlandse Arnhem. De parcoursbouwers rolden er de rode loper uit voor de sprinters. Maar de vooropgestelde massasprint kwam er niet. 

   

  De Nederlandse Mischa Bredewold en Eleonora Camilla Gasparrini bleven na een zenuwslopend kat-en-muisspelletje uit de muil van het peloton. Aan de meet hield de tandem nog 5 luttele seconden over. In het onderlinge sprintje toonde Bredewold dat ze nog net iets meer in de tank had dan haar Italiaanse medevluchtster.

   

  De snelste van het aanstormende peloton was vandaag opnieuw Lorena Wiebes. Ze zette zo haar leiderstrui nog eens extra in de verf. Eerder deze week won ze al twee etappes, en gaf ze een assist voor haar ploegmaat Charlotte Kool. Zo ging 50% van de ritoverwinningen in Nederland naar Team DSM.

   

  Julie De Wilde (Plantur - Pura) was vandaag de eerste Belgische op de elfde plaats. 

  Uitslag rit 5 :

  1. Mischa Bredewold (Ned) 150,3km in 3u52'10"

  2. Eleonora Camilla Gasparrini (Ita)

  3. Lorena Wiebes (Ned) op 5"

  11. Julie De Wilde op 7"

   

  Stand:

  1. Lorena Wiebes (Ned) in 13u33'17"
  2. Audrey Cordon-Ragot (Fra) op 10"
  3. Karlijn Swinkels (Ned) op 40"
  4. Riejanne Markus (Ned) op 44"
  5. Ruby Roseman-Gannon (Aus) op 52"
  Simac Ladies Tour
          winnares leidster
  rit 1 30 augustus 141 km Lelystad - Lelystad Wiebes  Wiebes
  rit 2 31 augustus 118 km Ede - Ede Wiebes Wiebes
  rit 3  1 september 139 km Gennep - Gennep Kool Wiebes
  rit 4 2 september 135 km Landgraaf - Landgraaf Markus Wiebes
  rit 5 3 september 18 km Windraak - Watersley (tijdrit) Cordon-Ragot Wiebes
  rit 6 4 september 150 km Arnhem - Arnhem Bredewold Wiebes