Ga naar de inhoud

3 op 3 voor DSM in Simac Ladies Tour: Wiebes gunt ploegmakker Charlotte Kool de overwinning

 do 1 september 2022 17:34

One-team-show in de Simac Ladies Tour. Lorena Wiebes won er de eerste twee etappes voor DSM. Vandaag scoorde het Nederlands team een één-tweetje. Charlotte Kool won de massasprint na een perfecte lead-out van haar kopvrouw Wiebes. Een perfect rapport voor de Nederlanders.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

DSM domineert in de Simac Ladies Tour. Lorena Wiebes won de eerste twee etappes in de massasprint en rijdt momenteel - logischerwijze - rond in de leiderstrui.

 

De Nederlandse voelt zich zo comfortabel dat ze vandaag tijd had voor cadeautjes. Haar ploegmakker en landgenote Charlotte Kool mocht in de derde rit voor de overwinning sprinten. Met succes. Kool hielp Wiebes aan de overwinning in etappes één en twee, Wiebes trok vandaag de sprint aan voor Kool. Teamwork.

 

Wiebes werd zelf nog tweede in de sprint en behoudt haar leiderstrui. In de stand telt ze 17 seconden voorsprong op Kool. De Nederlandse Karlijn Swinkels volgt als derde op 18 seconden. Julie De Wilde is de eerste Belgische op de 16e plaats.

 

"We dachten: we doen gewoon even iets anders. Het zou ook maar saai worden", grapte de winnares na de finish. "Dat Lorena de sprint wil aantrekken voor mij was leuk. Goed dat ik het kon afmaken."

De uitslag van vandaag:

1. Charlotte Kool (DSM)

2. Lorena Wiebes (DSM)

3. Georgia Baker (BikeExchange)

4. Clara Copponi (FDJ)

5. Tamara Dronova-Balabolina (Rolad Cogeas Edelweiss)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Simac Ladies Tour
        winnares leidster
rit 1 30 augustus 141 km Lelystad - Lelystad Wiebes  Wiebes
rit 2 31 augustus 118 km Ede - Ede Wiebes Wiebes
rit 3  1 september 139 km Gennep - Gennep    
rit 4 2 september 135 km Landgraaf - Landgraaf    
rit 5 3 september 18 km Windraak - Watersley (tijdrit)    
rit 6 4 september 150 km Arnhem - Arnhem    
Gerelateerd: