Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
41
5
3
2
0
8
6
2
Club Brugge
39
5
4
0
1
13
3
3
Union
35
4
0
4
0
4
8
4
KRC Genk
34
5
3
1
1
5
6
5
Antwerp
29
4
1
3
0
1
5
6
Cercle Brugge
29
5
1
2
2
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
9
3
3
0
0
6
1
2
Club Brugge
9
3
3
0
0
10
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
0
2
0
2
0
1
3
4
KRC Genk
3
2
1
1
0
1
4
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
4
6

"Komst van Vertonghen en Alderweireld naar België is geen blijk van grote weelde voor de Duivels"

 do 1 september 2022 19:51

De laatste punten en komma's moeten nog gezet worden, maar het ziet ernaar uit dat Jan Vertonghen speler wordt van Anderlecht. Voor de 35-jarige verdediger wordt het zijn eerste avontuur in de Belgische competitie. Voetbalcommentator Peter Vandenbempt denkt dat Vertonghen een meerwaarde kan zijn voor paars-wit, "als hij het niveau van vorig seizoen haalt".

"Vertonghen wil nog een keer laten zien wat hij kan"

Vertonghen was bij zijn club Benfica op een zijspoor geraakt de jongste weken. De ervaren verdediger mocht beschikken bij de Portugese topclub en uiteindelijk viel zijn oog op Anderlecht. 

 

De deal is nog niet helemaal rond, maar Vertonghen werd wel al medisch getest door de club, waarna hij richting de thuisbasis van Anderlecht in Neerpede trok. 

 

Waarom kiest Vertonghen op zijn 35e voor Anderlecht? "Omdat het voor alle partijen de beste oplossing is eigenlijk", geeft voetbalcommentator Peter Vandenbempt aan. "Hij zat na twee succesvolle seizoenen op een zijspoor bij Benfica en het zag er niet naar uit dat hij nog veel zou spelen."

 

"Vertonghen weet dat hij absoluut matchritme in de benen moet hebben om nog een laatste keer te schitteren op het WK in Qatar dat eraan komt later dit jaar. Tegelijkertijd was Anderlecht op zoek naar een centrale verdediger. Dus dat kwam eigenlijk allemaal best prima uit."

 

"Hij wil natuurlijk ook nog een keer laten zien wat hij kan", geeft Vandenbempt aan. "Er was ook interesse van Club Brugge, laat ik mij vertellen. Maar daar zijn natuurlijk meer centrale verdedigers. Vertonghen komt net als Boyata en Alderweireld terug naar België en ook het dossier-Chadli wordt door Charleroi in de gaten gehouden."

 

"Je zou kunnen zeggen dat het leuk is voor de Belgische competitie, maar tegelijkertijd is het natuurlijk geen blijk van grote weelde voor onze nationale ploeg. Want zeker Alderweireld en Vertongen waren op de top van hun kunnen onbetwiste titularissen bij een topclub in de Premier League. Dat ze nu in de Belgische competitie komen, betekent ook dat ze toch al in een volgende fase van hun carrière zitten."

Vertonghen weet dat hij absoluut matchritme in de benen moet hebben om nog een laatste keer te schitteren op het WK in Qatar dat eraan komt later dit jaar.

Peter Vandenbempt

"Metier en leiderschap"

Wat hoopt paars-wit dat Vertonghen toevoegt aan de jonge kern? "Er zijn natuurlijk een heleboel redenen waarom ze er iemand als Jan Vertonghen bij willen. Zo speelt Felice Mazzu altijd met drie centrale verdedigers en zo dik zijn die bij Anderlecht ook niet gezaaid."

 

"Delcroix en Debast, twee jonge jongens, hebben een blessureverleden en het kan ook geen kwaad dat Hoedt, die zich toch graag profileert als leider van Anderlecht, een keer geprikkeld wordt door de komst van een gelouterde international."

 

"Vertonghen brengt ook internationale ervaring met zich mee", rondt Vandenbempt af. "Het was nog maar vorig seizoen dat hij toch een niveau haalde dat goed genoeg was om in dat schitterende elftal van Benfica de kwartfinales van de Champions League te halen."

 

"Hij brengt metier en leiderschap, iets waar Anderlecht een groot gebrek aan had in bepaalde wedstrijden. Vertonghen is ook een venijnige winnaar, dus als hij het niveau haalt van vorig seizoen in de Champions League, dan is hij een absolute meerwaarde voor Anderlecht."

Het kan ook geen kwaad dat Hoedt, die zich toch graag profileert als leider van Anderlecht, een keer geprikkeld wordt door de komst van een gelouterde international.

Peter Vandenbempt
Gerelateerd: