Transfers JPL: Standard huurt Colombiaan Alzate van Brighton

  Steven Alzate was bij Brighton ploegmaat van Trossard.

  De voetbalcompetitie is ondertussen al een paar weken bezig. Elders sloten de transfermarkten op 1 september, de Belgische clubs mochten nog tot 6 september transfers doen. Af en toe raakt er nog eentje bekend. Je vindt hier een overzicht van alle zomertransfers in de Jupiler Pro League.

  zomertransfers binnenland

  1. 13 uur 24. Standard huurt Steven Alzate van Brighton. Standard heeft de komst bekendgemaakt van de Colombiaanse international Steven Alzate (6 caps). Net 24 jaar geworden wordt hij gehuurd van het Brighton van Leandro Trossard. De in het Engelse Camden geboren middenvelder kreeg zijn opleiding en begon zijn profcarrière bij Leyton Orient. In de zomer van 2017 verkaste hij naar Brighton, waar hij eerst bij de beloften speelde. Sinds de zomer van 2019 behoorde Alzate tot de A-kern, goed voor 3 goals in 51 wedstrijden. .
  2. 13 uur 20.
  3. 09-09-2022.
  4. 08 uur 54. OHL heeft nieuwe middenvelder beet. De Belgische Marokkaan Sofian Kiyine, geboren in Verviers, verlaat de Italiaanse topclub Lazio voor Oud-Heverlee Leuven. Aan Den Dreef ondertekende hij een contract voor vier seizoenen, zo maakte de club vrijdag bekend. "Sofian past perfect in onze manier van spelen", aldus OHL-coach Marc Brys. "Hij is technisch, sterk in de duels, beschikt over een goeie pass en een grote actieradius. Zijn ervaring in het Italiaanse voetbal brengt ook iets extra aan onze kern." De 24-jarige middenvelder komt sinds 2019 uit voor Lazio, dat hem destijds overnam van Chievo, maar in de Italiaanse hoofdstad volgden er voor hem vooral uitleenbeurten, achtereenvolgens aan Salernitana en Venezia.    .
  5. 03-09-2022.
  6. 19 uur 54. Standard versterkt voorhoede met Kroaat Perica. De Kroatische aanvaller Stipe Perica heeft 3 jaar getekend in Luik. De 27-jarige spits komt over van Maccabi Tel Aviv, waar hij in de Israëlische competitie vorig seizoen 15 keer scoorde. Perica speelde eerder voor Zadar (Kro), NAC (Ned), Udinese en Frosinone (Ita), Kasimpasa (Tur), Watford (Eng) en ook bij Moeskroen in de jaargang 19-20, goed voor 7 competitietreffers. .
  7. 16 uur 49. 70-voudige Ghanees international Wakaso voor Eupen. Eupen heeft zich versterkt met de 32-jarige centrale middenvelder Mubarak Wakaso. De Ghanees speelde al 70 keer voor zijn land. Hij nam deel aan het WK 2014 in Brazilië. Hij wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend door de Chinese club Shenzhen. Daarvoor speelde hij onder meer voor Alaves, Panathinaikos, Granada, Celtic en Espanyol. .
  8. Mubakar Wakaso speelde al 70 keer voor zijn land, o.a. op het WK 2014. 16 uur 48.
  9. 16 uur 46. Standard verpatst Eden Shamir weer aan Hapoel Beer-Sheva. De Israëlische middenvelder Eden Shamir (27) keert terug naar Hapoel Beer-Sheva, de club waar Standard hem in januari 2020 weghaalde. Het avontuur in Luik was geen succes. Hij speelde 30 matchen voor Standard, dat hem vorig seizoen uitleende aan Maccabi Tel Aviv. .
  10. 13 uur . Jonathan Boatu ruilt STVV in voor Ligue 2. Verdediger Jonathan Buatu en eersteklasser Sint-Truiden hebben hun overeenkomst in onderling overleg ontbonden, zo maakte de club vrijdag bekend. De 28-jarige Angolese international en ook voormalig Belgisch jeugdinternational zette een krabbel onder een contract voor één seizoen bij FC Valenciennes, in de Franse Ligue 2. .
  11. 11 uur 15. OHL laat Mykola Koecharevytsj gaan. Bij eersteklasser Oud-Heverlee Leuven werd het huurcontract met het Franse Troyes voor aanvaller Mykola Koecharevytsj verbroken, zo maakte de club vrijdag bekend. De 21-jarige Oekraïner kwam vorig seizoen elf wedstrijden in actie voor de Leuvenaars en liet daarin niet meteen een verpletterende indruk. Dit seizoen mag hij het op uitleenbasis bij het Schotse Hibernian proberen. In Frankrijk heeft hij nog een overeenkomst tot medio 2026. .
  12. 09 uur 33. Antwerp verhuurt Pierre Dwomoh aan SC Braga. Competitieleider Antwerp leent centrale middenvelder Pierre Dwomoh tot het einde van het seizoen uit aan het Portugese Sporting Braga, tegenstander van Union Sint-Gillis in de groepsfase van de Europa League. De achttienjarige Belgische belofteninternational werd vorige zomer door The Great Old overgenomen van KRC Genk voor zo'n 2 miljoen euro. Onder de nieuwe trainer Mark van Bommel past Dwomoh (voorlopig) niet in de plannen. Op de Bosuil heeft hij nog een contract tot 2026. Vorig seizoen kwam de beloftevolle middenvelder veertien keer in actie voor de Antwerpenaren. .
  13. 09 uur 30. FC Andorra kondigt komst Anderlecht-huurling Bundu aan. Anderlecht zou een oplossing hebben voor speler op overschot Mustapha Bundu. FC Andorra kondigt op zijn Twitter-pagina zijn komst aan.  FC Andorra speelt in de Spaanse tweede klasse. , zo maakte zijn nieuwe werkgever donderdag bekend. De 25-jarige Bundu werd twee seizoenen geleden door Anderlecht overgenomen van het Deense Aarhus. Hij was een van de eerste transfers van Peter Verbeke, maar kon in het Astridpark nooit overtuigen. Al snel volgden dan ook uitleenbeurten aan FC Kopenhagen en zijn ex-club Aarhus. Hij heeft een contract tot 2024 in Brussel. .
  14. 02-09-2022.