Ga naar de inhoud

De klok tikt: voor deze Rode Duivels worden het spannende uren op Transfer Deadline Day

 do 1 september 2022 06:11
Vinden Vertonghen, Tielemans en Denayer een nieuwe club?

1 september brengt niet enkel stress mee voor heel wat schoolgaande kinderen, ook bij enkele Rode Duivels wordt het een spannende dag. Op Transfer Deadline Day hopen enkele Belgen alsnog een stap hogerop te zetten, terwijl andere landgenoten een oplossing zoeken met het oog op het WK voetbal. Een overzicht.

Jan Vertonghen: oplossing buiten Lissabon?

In de pikorde bij Benfica voorbijgestoken door de 21-jarige Morato. Erg veel speeltijd krijgt Jan Vertonghen niet meer in Lissabon, dus lonkt een vertrek. Anderlecht zou de 35-jarige Rode Duivel graag op zijn loonlijst zetten. De gesprekken worden volop gevoerd, maar de tijd tikt genadeloos weg.

Wout Faes: de opvolger van Fofana?

Met het vertrek van Wesley Fofana naar Chelsea, heeft Leicester City zijn pijlen gericht op Wout Faes. De 24-jarige verdediger van Stade Reims zou samen met Castagne voortaan de defensie moeten leiden in de Premier League.

Jason Denayer: niet langer zorgenkind?

"Mijn twee grote zorgen zijn Jason Denayer en Adnan Januzaj. Zij zitten zonder club", zei bondscoach eerder deze maand. Januzaj heeft ondertussen onderdak gevonden bij Sevilla, Denayer wil ook nog afgeraken van zijn status als zorgenkind. Zijn naam circuleert in de wandelgangen van Wolverhampton. Raakt een deal op tijd rond?

Youri Tielemans: alsnog naar Arsenal?

Nog voor het begin van de zomermercato werd Youri Tielemans hevig gelinkt aan een overstap naar Arsenal. Sindsdien blijft het verrassend stil rond de Rode Duivel. Pakken de Gunners alsnog uit met een slotoffensief om de middenvelder in te lijven?

Aster Vranckx: biedt Milan uitweg?

Nog geen Rode Duivel, maar Aster Vranckx hoopt wel op een kans bij het nationale elftal. Dan zal hij eerst weg moeten bij Wolfsburg, waar hij op een zijspoor is beland. AC Milan toont zich fan van Belgen en biedt een uitweg, een akkoord is er nog niet.

Verhuist Dendoncker binnen Engeland?

Volgens goed ingelichte bronnen heeft Aston Villa een bod van 15 miljoen euro uitgebracht op Leander Dendoncker. De Rode Duivel begon aan het seizoen als titularis, maar is niet meer zeker van zijn basisplaats nadat Wolverhampton twee dure Portugese middenvelders kocht: Matheus Nunes en Gonçalo Guedes. 

Gerelateerd: