Jumbo-Visma na "collectieve bom": "Dit was exact ons plan"

  Tiesj Benoot effende mee het pad voor de zegetocht van Van Aert.

  Een plan hebben en het dan tot in de perfectie uitvoeren, Jumbo-Visma pakte vandaag uit met een bijzonder straf nummer in de Tour. Nathan Van Hooydonck en Tiesj Benoot rolden de rode loper uit op het laatste klimmetje van de dag, Wout van Aert maakte het met een indrukwekkende solo majestueus af. "Tegen Wout in vorm rijd je een gat niet zomaar dicht."

  Het was een kopie van de demonstratie van Jumbo-Visma in de openingsrit van Parijs-Nice. Toen reden Primoz Roglic, Wout van Aert en Christophe Laporte weg op de slothelling en mocht de Fransman zegevieren. Nu rondde Van Aert het straffe ploegwerk af.

   

  "Dit is nog van een hoger niveau. Ik denk dat iedereen het wel verwachtte dat we daar iets gingen doen", zegt Tiesj Benoot. "Enkele renners spraken mij zelfs aan over Parijs-Nice tijdens de rit. Dan is het des te straf als je dit kunt doen. Een kopman als Wout maakt het dan ook af, dat maakt het alleen maar mooier."

   

  "Dit was exact ons plan, we hadden zelfs gehoopt op iets meer wind langs de kust. Die was er niet, waardoor het iets moeilijker is om het verschil te maken op zo’n korte helling."

   

  "Nathan (Van Hooydonck, red.) deed een mooie beurt aan de voet en Van Baarle moest al meteen een gaatje laten. Toen wist ik al dat er enkele jongens achter ons gingen kraken. Als je dan wat te ver zit, is het nog heel moeilijk om de gaatjes dicht te rijden."

  Jammer dat Jonas niet bij Wout kon blijven, anders was het de perfecte dag geweest.

  Tiesj Benoot

  "Toen ik van de kop ging, lag het in stukken. Enkel Yates en Jonas (Vingegaard, red.) waren nog mee. Ik zag ook dat Pogacar een gaatje moest laten. Het is jammer dat Jonas niet bij Wout kon blijven, anders was het de perfecte dag geweest."

  "Wout heeft dan een tijdrit van 10 kilometer gereden, terwijl wij achter hem ook nog goed werk gedaan hebben. Het duurde ook lang voor het georganiseerd raakte en tegen Wout van Aert in vorm rijd je niet zomaar een gat toe."

  Na drie tweede plaatsen is zo toch raak voor Van Aert in deze Tour. "Ik snap niet waarom daar zoveel stress rond gemaakt werd. Het grootste doel is de groene trui en als je dan drie keer tweede wordt in de eerste drie ritten… De Tour is nog lang en hij kan in principe elke rit winnen. Het is nu al prijs. Vorig jaar won hij pas in rit 11 en won hij er nog 2. We zijn in de ploeg ook altijd rustig gebleven."

   

  Nathan Van Hooydonck gooide de knuppel in het hoenderhok op de Cap Blanc-Nez. "Dit is echt een ploegoverwinning. Wout reed als een brommer op het einde. Ik heb er niks van gezien, maar ik heb het gehoord en er ontzettend van genoten."

  Richard Plugge: "Het is fenomenaal wat Van Aert doet"

  Alleen maar glunderende gezichten in het kamp van Jumbo-Visma, ook bij ploegbaas Richard Plugge. "In de laatste zes etappes die Wout in de Tour gere