Ga naar de inhoud

Antwerp kent morgen tegenstander in 2e voorronde Conference League

 di 14 juni 2022 11:33
Antwerp is "reekshoofd".
Stamnummer 1 komt als eerste Belgische club in actie in Europa.

Morgen gaat Antwerp in Nyon de trommel in voor de loting van de tweede voorronde van de Conference League. Dat was zijn Europese prijs als 4e van de Champions' Play-offs. Het team van nieuwe coach Mark van Bommel is bij de "geplaatste clubs" ingedeeld en vermijdt zo namen als Bazel, AZ of Basaksehir, de club van Chadli.

De tegenstander van Antwerp is een van de 60 teams die op 7 en 14 juli de eerste kwalificatieronde afwerken.

De tweede voorronde (heen en terug) wordt op 21 en 28 juli gespeeld. De winnaar stoot door naar de derde en voorlaatste kwalificatieronde. Daarin komt ook Anderlecht, de nummer 3 uit de Champions' Play-offs, in actie. De loting daarvan vindt plaats op 18 juli.

Club Brugge is als kampioen rechtstreeks geplaatst voor de poules van de Champions League. Daarvoor wordt geloot op 25 augustus. Vicekampioen Union moet twee voorrondes overleven om op het kampioenenbal te geraken. Anders wacht het vangnet van de Europa League. De Brusselaars kennen hun tegenstander in de derde voorronde op 18 juli.

Bekerwinnaar AA Gent tot slot komt uit in de laatste voorronde van de Europa League. De Buffalo's weten op 1 augustus tegen wie ze het daarin opnemen.

Gerelateerd: