Ga naar de inhoud

Lierse wil nieuwe bezoekerstribune bouwen in Het Lisp om incidenten te voorkomen

 ma 13 juni 2022 16:40

Lierse heeft de eerste stappen gezet voor de bouw van een nieuwe bezoekerstribune in Het Lisp, de club diende een omgevingsvergunning in bij de stad. De nieuwe tribune komt er na een analyse van de incidenten tijdens de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. De club probeert dit in de toekomst te voorkomen door de infrastructuur te verbeteren.

“Het huidige bezoekersvak was niet zo ideaal geplaatst", geeft Luc Van Thillo, voorzitter van Lierse maar eveneens aandeelhouder van eigenaar Infralier, toe. "We gaan nu niet alleen de locatie aanpassen, maar dus ook een volledig nieuwe bezoekerstribune zetten." 

 

Deze bouw kadert in een groter stadionproject dat van Het Lisp opnieuw een modern stadion wil maken. "Na de recente veiligheidsproblemen hebben we beslist om voorrang te geven aan de werkzaamheden rond het bezoekersvak."

 

"Dit gebeurde in samenspraak met de stad. Na het indienen van de omgevingsvergunnig hopen we snel te kunnen beginnen aan de bouw van de tribune", deelt de club mee op haar website.

 

Met de nieuwe locatie van de bezoekerstribune hoopt de club incidenten zoals tijdens de 1B-wedstrijd tegen Waasland-Beveren in de toekomst te voorkomen. Enkele heethoofden gingen toen hun boekje te buiten en gooiden pyrotechnisch materiaal in de richting van de bezoekers.

Gerelateerd: