Lierse-voorzitter schaamt zich diep: "Crimineel, dom en laf gedrag!"

Luc Van Thillo kan niet vatten wat er vrijdagavond gebeurd is op het Lisp.

Lierse-voorzitter Luc Van Thillo is in zijn pen gekropen. De man kan niet begrijpen wat er vrijdag in zijn stadion gebeurd is. "Criminelen", noemt hij de relschoppers.

Tijdens de 1B-wedstrijd tussen Lierse-Kempenzonen en Waasland-Beveren (2-0) zijn toeschouwers vrijdagavond hun boekje te buiten gegaan. Ze ontstaken niet alleen bommetjes, ze gooiden er ook mee richting andere bezoekers. Naar verluidt zou het gaan om zware jongens uit Nederland.

 

Vandaag plaatste Lierse-Kempenzonen een open brief van voorzitter Luc Van Thillo op de website van de club. De man schaamt zich diep.

 

Enkele passages uit de brief:

Wat vrijdag gebeurde op het Lisp, kan ik nog altijd niet plaatsen. Terwijl ik in mijn huis Oekraïense mensen opvang die gevlucht zijn voor een echte oorlog, zijn er hier bij ons criminelen die het normaal vinden dat ze tijdens een normale voetbalwedstrijd ook wapens kunnen gebruiken. Groter kan het contrast niet zijn.

 

Onbegrijpelijk, triest, beschamend,… Ik vind er de juiste woorden zelfs niet voor.

 

Bij deze wil ik nogmaals onze verontschuldigingen aanbieden aan de schitterende supporters van Beveren, en wil ik ook aan iedereen die hinder ondervindt veel beterschap toewensen, na het gedrag van enkele criminelen die de naam supporter onwaardig zijn.  

 

Geloof me, het heeft me diep geraakt.

 

Dit is geen sfeer maken, dit zijn zelfs geen loutere hooliganstreken, … neen, dit is crimineel en dom. Naar kinderen en ouders zo’n bom gooien heeft niks te maken met voetbal, voetbalsfeer of hooliganisme. Laf is het!

 

Hopelijk staan de zogenaamde stoere jongens nu ook op,  bieden ze hun verontschuldigingen aan de Beveren supporters aan en vergoeden ze alle slachtoffers. Het zou de enige juiste en gepaste reactie nu zijn.

Terwijl ik Oekraïense mensen opvang die gevlucht zijn voor een echte oorlog, zijn er hier bij ons criminelen die het normaal vinden dat ze tijdens een normale voetbalwedstrijd ook wapens kunnen gebruiken.

Luc Van Thillo