Pro League veroordeelt incidenten in Lier: "Schuldigen verdienen de strengste straf"

Scheidsrechter Laurent Willems moest de wedstrijd stil leggen.

De Pro League zegt de incidenten met supporters die het 1B-duel tussen Lierse en Waasland-Beveren vrijdagavond ontsierden "nadrukkelijk te veroordelen". Loryn Parys, de kersverse CEO van de Pro League, benadrukt dat de schuldigen "de strengste straf verdienen".

Het duel tussen Lierse en Waasland-Beveren werd tijdens de tweede helft zo'n twintig minuten onderbroken nadat supporters bommetjes en vuurpijlen op het veld hadden gegooid. 

 

Waasland-Beveren liet achteraf weten de match "onder voorbehoud" te hebben hervat en het wedstrijdverslag af te wachten.

 

De Pro League, bij monde van CEO Lorin Parys, veroordeelt de incidenten. "Ik nam contact met beide clubs op om de situatie te bespreken. Wie zich schuldig maakt aan dit soort incidenten die de veiligheid en het voetbalplezier van toeschouwers in het gedrang brengen, verdient de strengste straf", zegt hij.

 

"Een veilige voetbalbeleving in de stadions is voor de Pro League en haar clubs een absoluut minimum. De Pro League werkt daarom op dit moment samen met de clubs, de overheid en de politiediensten een hele reeks maatregelen uit die bij het begin van het seizoen 22-23 van toepassing zullen zijn en die een veilige voetbalbeleving zullen verzekeren, met strenge maatregelen voor wie deze in het gedrang overtreedt", gaat Parys voort. 

 

"Ondertussen zal Lierse SK haar veiligheidsprotocols herzien en overleggen met de lokale politie over mogelijke extra verbeteringen op het vlak van veiligheid."

Wie zich schuldig maakt aan dit soort incidenten die de veiligheid en het voetbalplezier van toeschouwers in het gedrang brengen, verdient de strengste straf.

Lorin Parys (CEO Pro League)