Ga naar de inhoud

Karl en Bert na verrassende Brussels Cycling Classic: "In de ploegauto's is te veel gepokerd"

 ma 6 juni 2022 09:16
Karl Vannieuwkerke en Bert De Backer.
Karl Vannieuwkerke en Bert De Backer.

In de Brussels Cycling Classic liet het peloton met de favorieten zich gisteren ringeloren door de vroege vluchters. Tot groot jolijt van Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty-Gobert), die met de zegebeker naar huis mocht. Commentatoren Karl Vannieuwkerke en Bert De Backer analyseren hoe de koers op zo'n verrassend scenario kon uitdraaien.

Karl: "Zijn er gisteren fouten gemaakt door de teams die niet aanwezig waren in de vroege vlucht?"

Bert: "In het peloton moet je bondgenoten zoeken om het gat dicht te rijden op de kopgroep om elkaar daarna het vuur aan de schenen te leggen. Maar vaak wordt er ook gepokerd. Gisteren hebben ze te veel gepokerd en verloren."

 

"In de volgauto's zal een ploegleider gezegd hebben: "Vandaag zullen we een keer niet rijden.""

 

"Andere teams zullen gedacht hebben: "We rijden tot de laatste 50 km. Als er dan geen hulp komt, stoppen we.""

 

"Heel vaak dreigen teams bij andere ploegauto's dat ze zullen stoppen met achtervolgen, maar uiteindelijk gaan ze meestal toch door."

 

"Gisteren zullen ze misschien wel gestopt zijn met rijden. Dat kan een mogelijk scenario zijn waarom het foutgelopen is voor het peloton."

Karl: "Plaats Taco van der Hoorn eens in de hiërarchie van het wielrennen"

Bert: "Het is een beetje een niche. Taco van der Hoorn slaagt er telkens weer in om in de vroege vlucht te zitten. Hij weet dat hij op die manier koersen kan winnen."

 

"Ik denk dat de vroege vluchten waarin hij aanwezig is het vaker uitzingen tot het einde dan niet. Misschien moeten we daar eens een doctoraatsstudent op zetten."

 

Karl: "Van der Hoorn zei dat het 1 keer op 5 of 1 keer op 10 goed uitdraait. Statistisch lijkt me dat nog heel veel. Maar in zijn perceptie zal het misschien zo zijn omdat de vluchten waar hij in zit wel vaak tot het einde meegaan."

 

Bert: "En als Van der Hoorn dan mee is in die vlucht die tot het einde reikt, dan zijn zijn kansen heel groot. Ik dacht gisteren dat Bram Welten de snelste was in de kopgroep, maar na zo'n lange vlucht eindigde hij zelfs niet bij de eerste 5."

Ik denk dat de vroege vluchten waarin Van der Hoorn aanwezig is het vaker uitzingen tot het einde dan niet. 

Karl: "In de resultaten van Thimo Willems (gisteren 2e) zit muziek: hij heeft de GP Vermarc gewonnen, 2 in de Brussels Cycling Classic, 3e in de GP Criquielion"

Bert: "Willems heeft sowieso al kansen gehad om zijn potentieel te tonen aan de buitenwereld. Dat is toen niet zo goed gelukt aangezien hij een stap terug heeft moeten zetten (van Sport Vlaanderen-Baloise naar Minerva)."

 

"Ik vermoed dat Willems nu op een hoger niveau presteert dan de 3 voorbije jaren bij Sport Vlaanderen-Baloise. Zoals hij nu evolueert, is het misschien wel terecht dat hij nog eens een kans zal krijgen."

Karl: "Kan Sport Vlaanderen-Baloise blij zijn met de 4e en de 5e plaats?"

Karl: "Ze hadden elke uitval in de finale kunnen controleren. Ze wisten dat Van der Hoorn de man was die het zou kunnen doen: wegrijden en winnen."

 

Bert: "Toen Taco aanging, reed een renner van Sport Vlaanderen-Baloise op kop bij de achtervolgers. Hij begon te rijden, maar reed niet helemaal tot op het wiel. De vraag is: kon hij wel of niet? Als je alle 2 in de top 5 sprint, kon je wel een beetje."

Rituitslag Brussels Cycling Classic

naamresultaatploeg
1
Taco van der Hoorn
4:45:03
2
Thimo Willems
+0
3
Tobias Bayer
+0
4
Rune Herregodts
+0
5
Gilles De Wilde
+7"
6
Arjen Livyns
+7"
7
Bram Welten
+7"
8
Gianni Marchand
+10"
9
Alexander Kristoff
+10"
10
Laurenz Rex
+10"
Gerelateerd: