Ga naar de inhoud

Jai Hindley wint als eerste Australiër ooit de Giro: "Het is niet te vatten"

 zo 29 mei 2022 17:40
Hindley is een imposante trofee rijker.

Een stukje Australische wielergeschiedenis in Verona. Jai Hindley is met zijn zege in een grote ronde in de voetsporen van Cadel Evans getreden. De 26-jarige renner van BORA-hansgrohe kon het maar moeilijk geloven na afloop van de slottijdrit: "Ik ben heel trots om als Australiër deze eindzege mee naar huis te nemen."

 begon voor de tweede maal in de roze trui aan de slottijdrit in de Giro. In 2020 liep het nog fout, dit jaar hield de Australiër wél de eindzege. "Het was een emotionele dag vandaag", opende hij.

 

"Wat er gebeurd was in 2020 zat nog ergens in mijn hoofd, dat wou ik zeker niet opnieuw laten gebeuren. Om de Giro te winnen, dat is gewoon ongelooflijk."

Wat er gebeurd was in 2020 zat nog ergens in mijn hoofd, dat wou ik zeker niet opnieuw laten gebeuren.

Jai Hindley

"Ik kreeg onderweg updates en ik voelde me ook best goed op de fiets. Het voelde niet alsof ik tegen mezelf moest vechten. Ik reed een degelijke klim, maar ik wou ook de afdaling niet vol risico aanvatten."


"Dat ik de eerste Australiër ben die de Giro wint? Het is niet vatten. Ik ben heel trots om Australiër te zijn en deze eindzege mee naar huis te nemen", besloot een geëmotioneerde Hindley.

Gerelateerd: