Renaat Schotte over nieuwe roze trui Jai Hindley: "Kan beter worden dan Cadel Evans"

Jai Hindley op weg naar het roze.

Op de Passo Fedaia trok Jai Hindley in de voorlaatste etappe de eindzege van de Ronde van Italië naar zich toe. De jonge Australiër heeft voor de afsluitende tijdrit in Verona een comfortabele voorsprong van 1'25" op Richard Carapaz. "Hindley heeft bewezen dat hij de beste klimmer is in deze Giro, de tijdrit is te kort voor een nieuwe omwenteling", vertelde onze wielerman Renaat Schotte.

Nieuwe Cadel Evans

De voorbije bergetappes bleef het zeer lang gesloten tussen de klassementsmannen. Op de laatste klim van deze Giro - de Passo Fedaia - toonde Hindley dat hij de beste klimmer van het pak is: "Carapaz en Hindley bleven de voorbije ritten bij elkaar, maar nu was het een ander paar mouwen."

 

"Voor de start vertelde een zelfverzekerde Bora-hansgrohe-ploegleider Jean-Pierre Heynderickx mij dat Hindley beter klimt dan Carapaz en dat leek mij toen sterk, maar uiteindelijk moet ik hem wel gelijk geven."

 

Hindley - die in 2020 al 2e werd - zal zonder ongelukken zijn eerste grote ronde winnen in Verona: "Hij is de nieuwe Cadel Evans (de Tour-winnaar van 2011)", gaat Renaat Schotte voort. "Op termijn zal hij misschien nog wel succesvoller worden. Hij is een betere klimmer dan Evans, die het vooral van zijn sterke tijdrit moest hebben."

 

"In deze Giro kon hij Carapaz kloppen en was Bora ook de evenknie van Ineos. Het ziet er voor hen dus heel rooskleurig uit."

Hindley is de nieuwe Cadel Evans, op termijn zal hij misschien wel nog succesvoller worden.

Renaat Schotte

Concurrentie met Pogacar ontwijken

De sterrenformatie Ineos leek na een fantastisch voorjaar op weg naar een nieuwe eindzege in een grote ronde, maar op de Fedaia brak Carapaz: "In de tijdritten is Carapaz telkens beter dan Hindley gebleken, maar de afstand is veel te kort om in Verona nog een omwenteling te verwachten."

 

"Na onder meer de zege van Van Baarle in Parijs-Roubaix hoeft dit geen drama te zijn voor Ineos, maar het zal daar zeker een ontgoocheling zijn. Er werd gefluisterd dat Carapaz hier werd uitgespeeld om de moordende concurrentie met Pogacar in de Tour te ontwijken. Ik ben benieuwd wat ze nu in de Tour zullen doen."