Delfine Persoon krijgt de Française Mekhaled klein na 10 intense rondes

 za 21 mei 2022 21:32
Delfine Persoon
Delfine Persoon kiest tegen Elhem Mekhaled voor de aanval.

Delfine Persoon (37) heeft in Abu Dhabi de Française en WBC-vicewereldkampioene Elhem Mekhaled geklopt. Na 10 rondes riep de jury onze landgenote unaniem uit tot winnares van de kamp. Met wat meeval bokst Persoon binnenkort tegen de Amerikaanse boksster Alycia Baumgartner voor de echte WBC-wereldtitel.

Delfine Persoon en Elhem Mekhaled warmden in Abu Dhabi het publiek op voor een demonstratie van Floyd Mayweather. En of ze het publiek opwarmden. De twee vrouwen waren aan mekaar gewaagd en maakten er een intense kamp van.

 

Persoon koos voor de aanval en hamerde er flink op los. Mekhaled, die in 15 kampen nog niet verloren had, schuilde in eerste instantie achter haar vuisten. Om te gepasten tijde gericht uit te halen.

 

Halverwege de kamp kon de jury nog geen winnares kiezen. Het sein voor Persoon om een versnelling hoger te schakelen.

 

De topfitte politieagente voerde het tempo op en overtuigde zo de jury. Na 10 rondes van 2 minuten twijfelden de 3 leden niet meer: ze riepen Persoon unaniem uit tot winnares.

 

De scores: 97-94, 97-93 en 96-94.

Delfine Persoon
De scheidsrechter bevestigt: hij gooit de linkerarm van Delfine Persoon de lucht in.

Delfine Persoon snoepte haar tegenstandster de WBC Silver-titel bij de supervedergewichten af. Ze hoopt nu op een kamp tegen de Amerikaanse boksster en WBC-wereldkampioene Alicia Baumgartner.

Delfine Persoon
Delfine Persoon poseert met de zilveren WBC-gordel.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: