Ga naar de inhoud

"Delfine Persoon staat voor een topkamp, de enige die ertoe doet in Abu Dhabi"

Zaterdag neemt Delfine Persoon de handschoen op tegen de Française Elhem Mekhaled.

Delfine Persoon hoefde geen twee keer na te denken toen ze de vraag kreeg of ze vrij was voor een kamp in de Emiraten, een event waar bokslegende Floyd Mayweather top of the bill is. "De kamp van Delfine is de enige die er echt toe doet", weet bokskenner Alain Van Driessche.

Vanavond stapt Delfine Persoon in de ring tegen WBC-interimkampioene Elhem Mekhaled. Locatie: een ultramoderne arena in Abu Dhabi.

 

Hoe komen onze Belgen terecht in de Emiraten? "Dat is dankzij manager Ezzedine Laggoune, een kerel uit Ninove en broer van bokser Bilal Laggoune", weet Alain Van Driessche. "Hij had al samengewerkt met Floyd Mayweather, toen die een basketbalmatch kwam spelen in Antwerpen."

 

"Mayweather en zijn management waren daar zeer over te spreken en dus bleven de contacten heel goed. Het feit dat Ezzedine ook moslim is, zal in de Emiraten ook wel extra deuren geopend hebben."


Bovendien zal het pay-per-viewevent Persoon geen windeieren leggen. "Ze zal niet binnen zijn, maar toch wel een serieuze beurs krijgen. En die is toch van een grotere orde dan in een zaaltje in West-Vlaanderen."

Ze zal niet binnen zijn, maar ze zal hiervoor wel een serieuze beurs krijgen.

Alain Vandriessche, bokskenner

"Mekhaled nog ongeslagen in 15 kampen"

De kamp van Floyd Mayweather is echt exhibitie. Hij bokst tegen z’n voormalige sparringpartner die hem geen duimbreed in de weg zal leggen. Die van Delfine Persoon gaat wel degelijk om de knikkers.

 

"Eigenlijk is de kamp van Delfine tegen de Franse Elhem Mekhaled de enige die er echt toe doet", verduidelijkt onze bokskenner. "Dat is een topkamp, in die zin dat Mekhaled nog ongeslagen is in 15 kampen."

 

Mekhaled is ook 6 jaar jonger dan Delfine en komt uit de gerenommeerde Franse boksschool. Maar langs de andere kant heeft ze lang niet zoveel tegenstand gehad als Persoon. 

 

"Ik kijk wel uit naar die kamp. De voorbereiding was kort, maar dit moet ze eigenlijk wel aankunnen. Als je het palmares vergelijkt, dan moet dat mogelijk zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sportief misschien de laatste kans?

Sportief kan dit voor Delfine Persoon, intussen toch al 37, wel iets opleveren. "D-day", noemt ze het zelf. "Ik boks zogezegd de halve finale. Hopelijk krijg ik bij winst een kamp op de echte WBC-wereldtitel", hoopt Delfine.

 

Alain Van Driessche twijfelt of die titelkamp er ook komt. "Delfine is nu eenmaal een gevaarlijke tegenstander", weet hij. Daarom zit niet iedereen te springen om met haar in de ring te stappen."

 

"Dat is het grote probleem. Iedereen loopt in een wijde boog om Delfine heen."

De tijd begint te dringen voor Delfine, want haar tegenstanders zijn haar er gewoon aan het uitwachten.

Alain Vandriessche, bokskenner

Met Delfine Persoon is er altijd spektakel verzekerd. Maar of ze uiteindelijk zal kunnen boksen voor de WBC-wereldtitel bij de supervedergewichten tegen de Amerikaanse Alicia Baumgartner valt dus nog af te wachten. 


Van Driessche: "Baumgartner is ondanks haar wereldtitel heel onervaren ten opzichte van Persoon en er is geen enkele manager die zal zeggen: "Hey, neem het maar eens op tegen die Belgische"."


"De tijd begint te dringen voor Delfine, want haar tegenstanders zijn haar er gewoon aan het uitwachten", besluit de bokskenner.