Tien maanden na zware blessure is Leonardo Spinazzola weer voetballer

Leonardo Spinazzola

311 dagen. Zo lang werkte Leonardo Spinazzola aan zijn terugkeer na de achillespeesscheur die hij opliep op het EK. Gisteren was de onfortuinlijke Roma-verdediger eindelijk terug te bewonderen op een voetbalveld. In de 2-0-verloren wedstrijd tegen Fiorentina mocht Spinazzola in de slotminuut zijn comeback maken.

Op 2 juli 2021 spelen de Belgen in de kwartfinale van het EK tegen latere toernooiwinnaar Italië. Niet alleen voor België is het een ongelukkige avond, ook de Italiaanse verdediger Leonardo Spinazzola houdt er geen goede herinneringen aan over. 

 

Tijdens een sprint in de 79e minuut voelt Spinazzola, tot dan een van de uitblinkers op het toernooi, plots een knak ter hoogte van zijn hiel. Meteen doet hij teken dat hij gewisseld moet worden. Het verdict is hard: zijn achillespees is volledig gescheurd. 

De pees moet worden gehecht en er volgt een lange revalidatie. Dat de revalidatie na zo'n operatie zwaar is, kan Axel Witsel bevestigen. Ook hij scheurde zijn achillespees, in februari 2021. 


De revalidatie van Witsel verliep iets voorspoediger dan die van Spinazzola: de Rode Duivel stond 5 maanden na zijn scheur al terug op het veld op het EK. Maar met de korte invalbeurt van Spinazzola gisteren is er nu dus ook een symbolisch einde gekomen aan het blessureleed van de Italiaan.


Ondanks de Romeinse nederlaag, was Spinazzola heel gelukkig. "Hier droomde ik al 10 maanden van. Uiteraard ben ik blij om terug een wedstrijd te spelen, maar het grootste geluk was om terug in de groep te zitten", zei hij achteraf.


AS Roma heeft nog een aantal belangrijke wedstrijden voor de boeg. In de competitie proberen ze een Europees ticket te versieren en in de Conference League spelen ze de finale tegen Feyenoord. 


Roma-coach Mourinho zal hopen dat Spinazzola snel terug zijn beste niveau haalt.