Ga naar de inhoud

Intermarché-Wanty-Gobert bindt goudklomp Biniam Girmay tot 2026 aan zich

 za 30 april 2022 14:15
Biniam Girmay blijft Intermarché-Wanty-Gobert trouw.

Intermarché-Wanty-Gobert smeedt het ijzer als het heet is: het pakt uit met een statement van jewelste door Biniam Girmay tot 2026 vast te leggen. De 22-jarige Eritreeër werd langs alle kanten verleid na zijn zege in Gent-Wevelgem, maar ploeg én renner laten elkaar niet los.

De stormachtige ontwikkeling van Biniam Girmay had ook de financieel slagkrachtige wielerteams wakkergeschud.

 

Na zijn 5e plaats in de E3 Saxo Bank Classic en zijn zege in Gent-Wevelgem trok zowat elk topteam aan de mouw van Girmay, maar de Eritreeër heeft alle aanbiedingen dus naast zich neergelegd.

 

Intermarché-Wanty-Gobert, een van de kleinere teams in de WorldTour, is er in geslaagd om het lopende contract tot 2024 open te breken tot 2026.

 

Girmay werd in 2020 prof bij Nippo Delko en stapte halfweg 2021 over naar de ploeg van Hilaire Van der Schueren en Aike Visbeek.

 

Daar heeft hij zich in geen tijd ontpopt tot een ruwe diamant en Girmay en de Belgische ploeg zullen dus ook de komende jaren hand in hand de ontdekkingstocht afwerken. 

Girmay: "Nergens anders zou ik liever willen zijn"

  • Biniam Girmay: "Ik beschouw Intermarché-Wanty-Gobert als mijn familie, nergens anders zou ik liever willen zijn. Ik ben gemotiveerd als nooit tevoren om minstens tot eind 2026 de kleuren van het team te verdedigen. Ik voel me intens gelukkig in het bijzijn van de leden van de ploeg en dat is wat echt telt voor mij. Het is een onontbeerlijke factor om het beste van mezelf te kunnen geven."

    "Vanaf de eerste dag werd er naar mijn noden geluisterd en gaf de Performance cel blijk van vertrouwen door een wedstrijdprogramma op maat en een langetermijnplan op te stellen. Ze geloofden in mijn capaciteiten om het in de meest prestigieuze wedstrijden goed te doen en ik ben hen daar oneindig dankbaar voor. 

  • Aike Visbeek (performance manager): "Ik ben trots op de stormachtige ontwikkeling van zowel de ploeg als van Biniam Girmay! Dankzij onze inspanningen op het gebied van scouting slaagden we erin om een goede uitgangspositie voor de toekomst te creëren."

    "Biniam heeft zich geprofileerd als de aanvoerder van de nieuwe generatie van IWG renners die zich aan het vormen is. Naast zijn prestaties is het wellicht nog belangrijker dat Biniam zich binnen onze familie op zijn gemak voelt."

    "De vertrouwensband die we met Biniam opgebouwd hebben, heeft een positieve invloed op zijn prestaties. Deze vrijdag beginnen we in de Ronde van Italië aan de tweede fase van het ontwikkelingsplan dat ik samen met Biniam uitgestippeld heb."

    "We kijken met ambitie uit naar zijn eerste Grote Ronde, waarin we een etappezege als doel vooropgesteld hebben en vooral ook de drie weken goed willen doorkomen. In de toekomst blijven we onze focus op de Vlaamse klassiekers en de sprint richten."
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.