Ga naar de inhoud

Quinten Hermans na zijn 2e plaats in Luik: "Ik blijf crossen, maar wel selectiever"

 ma 25 april 2022 19:40
Quinten Hermans
Quinten Hermans in de cockpit van het peloton.

Na Wout van Aert en Mathieu van der Poel zult u ook Quinten Hermans niet meer elk weekend zien crossen in de winter. "Luik-Bastenaken-Luik heeft die keuze makkelijker gemaakt", vertelt hij na zijn sterke prestatie in de wielerklassieker.

Quinten Hermans sprintte gisteren naar zilver in Luik-Bastenaken-Luik. De man die hij klopte, was niemand minder dan Wout van Aert.

 

"Als er een belangrijk achterwiel is, is het dat van Wout van Aert. Wanneer hij aanzet, weet je dat hij ruimte creëert. En ik had nog dat tikje meer in mijn lijf zitten", doet hij zijn verhaal.


Had Hermans Van Aert al eerder geklopt in een sprint? "We koersen al heel lang tegen mekaar, maar het is me nog niet vaak gelukt", lacht hij.

 

Luik-Bastenaken-Luik zal ook de komende jaren hoog op het verlanglijstje van Hermans staan. "Omdat die koers het best aansluit bij mijn kwaliteiten. Zondag heb ik vertrouwen getankt. Ik zal nog iets meer in mezelf geloven."

"Ik blijf sowieso crossen"

Quinten Hermans denkt er niet aan om het veldrijden overboord te gooien. "Ik blijf sowieso crossen", stelt de 26-jarige renner.


"Veldrijden maakt me beter als renner, daar geloof ik echt in. Ik ga wel wat selectiever crossen en mijn wedstrijden uitpikken."


"Die keuze moest ik ooit maken, omdat mijn seizoen anders bijzonder te lang dreigt te worden. Luik-Bastenaken-Luik heeft die keuze makkelijker gemaakt."


"Volgende winter ga ik minder veldritten rijden, maar wel nog altijd met dezelfde ambitie. Ik kom er aan de start om te winnen."

Veldrijden maakt me beter als renner, daar geloof ik echt in.

Quinten Hermans
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Aanvallen en sprinten in de Tour"

Deze week komt Quinten Hermans aan de start van de Ronde van Romandië, op 1 juli maakt hij zijn debuut in de Tour.


Hermans: "Voor mij wordt het daar zaak om mee te springen met een vroege vlucht. Liefst om dan met die kopgroep te sprinten voor de ritzege. Gisteren heb ik nog eens laten zien wat ik waard ben aan de finish na een zware dag."

Dat zullen ook andere ploegen gezien hebben. Bij Intermarché-Wanty-Gobert loopt zijn contract dit jaar af.

 

"Mijn manager heeft al met enkele ploegen gesproken. Natuurlijk zal Luik-Bastenaken-Luik me geen windeieren leggen", weet Hermans.

Quinten Hermans
Quinten Hermans (m) eerder dit jaar in de Ronde van Baskenland.
Gerelateerd: