Carlo Ancelotti is de eerste coach die kampioen wordt in de 5 topcompetities: "Daar ben ik erg trots op"

  Carlo Ancelotti zorgde voor een unicum.

  Carlo Ancelotti heeft dankzij de titel met Real Madrid zijn stickerboek helemaal volgeplakt. De Italiaan speelde nu als eerste kampioen in Italië, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Spanje.

  Kampioen in vijf grote competities?

  In het huidige lijstje Europese toptrainers zal slechts zelden nog de naam van Carlo Ancelotti vallen, maar wel eerder die van Jürgen Klopp, Pep Guardiola of Julian Nagelsmann.

   

  Maar de erelijst van de Italiaan is om van te duizelen, niet alleen als speler (met onder meer 2 keer winst in Europacup I met Milan), maar zeker ook als trainer.

   

  Ancelotti werd al kampioen in Engeland (met Chelsea), Italië (met Milan), Frankrijk (PSG), Duitsland (Bayern) en nu ook Spanje (met Real dus). Daarnaast won hij ook nog 3 keer de Champions League (2x met Milan en 1x met Real).

   

  "Ik ben heel trots dat ik als eerste coach kampioen ben geworden in de 5 topcompetities", zegt Ancelotti. "Een titel met Real Madrid winnen is toch heel speciaal. Zeker als je feest kunt vieren in Bernabeau."

   

  Ancelotti kan er later dit seizoen ook nog een 4e eindzege in de Champions League aan toevoegen. "Het was een lang seizoen, maar ik geniet er met volle teugen van."

  Gerelateerd: