Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9860
2
Jannik Sinner
8770
3
Carlos Alcaraz
7300
41
Alexander Zverev
6345
51
Daniil Medvedev
6295
6
Andrey Rublev
4700
7
Casper Ruud
4185
81
Hubert Hurkacz
3885
91
Stefanos Tsitsipas
3700
10
Grigor Dimitrov
3615

Iedereen houdt van een goed comeback-verhaal, toch? Federer en Nadal maken wederoptredens bekend

 di 26 april 2022 17:13
Throwback tuesday in tennisland: Federer en Nadal staan binnenkort weer voor het net.

Tennisfans zien het graag gebeuren. Roger Federer én Rafael Nadal hebben vandaag bekendgemaakt waar hun ATP-comeback zal plaatsvinden. Beiden kozen voor een wederoptreden zéér dicht hij huis. Federer zal tussen 24 en 30 oktober zijn titel verdedigen op het ATP-toernooi van Bazel. Nadal koos voor het ATP-toernooi van volgende week in Madrid.

Sinds Federer in juli uitgeschakeld werd in de kwartfinales van Wimbledon(2021), hield een knieblessure hem aan de kant. De voorbije twee jaar werd hij al drie keer geopereerd Eerder bevestigde Federer al zijn deelname aan de Laver Cup, die eind september gespeeld wordt. 

 

Vandaag maakte hij bekend dat hij van 24 tot 30 oktober zijn titel zal verdedigen op het ATP-toernooi van Bazel (2.276.105 euro). De 40-jarige Zwitser won het hardcourttoernooi in zijn geboortestad in 2019 voor de tiende keer, de voorbije twee jaar ging het wegens de pandemie niet door.

 

Tennisfans zijn verdeeld over de vraag of Federers deelname aan Bazel nu goed of slecht nieuws is. Hoewel het best mogelijk is dat Federer nog jaren doorgaat, zien veel fans een mogelijk afscheid in zijn thuistoernooi.

Rafael Nadal is volgende week al aan de beurt

Ook Rafael Nadal kondigde zijn terugkeer naar het tennisveld vandaag aan. Op 1 mei -op het  ATP Masters 1000-toernooi (gravel) in Madrid - zal hij zijn wederoptreden maken. De Spanjaard kwam niet meer aan de bak na zijn laatste verlies in Indian Wells op 20 maart. De nummer 4 van de wereld verloor liep er in de finale een  ribblessure op, die hem dwong om vier tot zes weken rust te nemen. 

 

"Ik ben nog maar sinds 18 april opnieuw aan het tennissen. Veel voorbereiding heb ik dus niet gehad, maar ik wil mijn comeback absoluut voor mijn thuispubliek in Madrid vieren", vertelde Nadal. 

Ik ga er alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen in voor mijn thuispubliek

Rafael Nadal

"De kansen die er nog zijn, liggen niet dik gezaaid op de kalender. Ik ga er dus alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen in Madrid. Tot dan."

 

Nadal heeft het evenement in Madrid vijf keer gewonnen, in 2015 (indoor), 2010, 2013, 2014 en 2017. Kan de Spanjaard een zesde titel aan het lijstje toevoegen?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: