Ga naar de inhoud

Jo-Wilfried Tsonga kondigt tennispensioen aan na Roland Garros

Jo-Wilfried Tsonga tijdens de Miami Open deze maand.

Afscheid nemen op het grootste podium in eigen land, dat is het plan van Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman heeft aangekondigd dat hij na Roland Garros een punt zet achter zijn tenniscarrière. Een carrière die hem naar de 5e plaats op de ATP-ranking bracht, maar geen grandslamtitel opleverde.

"Sinds enkele weken heb ik de knoop doorgehakt dat ik met tennispensioen ga na Roland Garros van dit jaar. Het zal mijn vijftiende Grand Slam op Franse bodem zijn", vertelt Tsonga in een video op Twitter. 

 

De afgelopen vier jaar werd de flamboyante Fransman geteisterd door verschillende blessures. Hij is ondertussen afgezakt naar plaats 220 op de ATP-ranking. Deze maand wordt Tsonga 37 jaar (op 17 april). 

 

Tsonga heeft 18 ATP-titels op zijn palmares staan, met de Masters 1.000-toernooien in Parijs (2008) en Canada (2014) als uitschieters. Hij verloor ook twaalf finales, waaronder de Australian Open van 2008 tegen Novak Djokovic en de Masters van 2011 tegen Roger Federer.

Op Roland Garros was zijn beste prestatie twee keer de halve finales: in 2013 en 2015.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.