Na Roland Garros mag Novak Djokovic ook Wimbledon toevoegen aan zijn agenda

Djokovic mag eind juni zijn titel gaan verdedigen op Wimbledon.

De agenda van Novak Djokovic krijgt stilaan vorm. De nummer 1 van de wereld in het mannentennis zal in juni mogen deelnemen aan Wimbledon. De Serviër is niet gevaccineerd en moest daardoor al heel wat tennistoernooien missen. De organisatie van Wimbledon bevestigt nu dat vaccinatie voor hen niet vereist is.

Het was dé tennisheisa van dit voorjaar: Djokovic mocht na een juridisch getouwtrek niet deelnemen aan de Australian Open omdat hij niet gevaccinneerd is. Nadien volgde onder andere Indian Wells dat voorbeeld.

 

Maar begin vorige maand kreeg hij goed nieuws vanuit Parijs: de vaccinatiepas werd toen afgeschaft in Frankrijk, waardoor deelname aan de gravelgrandslam mogelijk werd. 

 

Nu volgt ook goed nieuws uit Londen: ook voor Wimbledon heeft de zesvoudige laureaat geen vaccinatie nodig, zo bevestigt hoofdorganisator Sally Bolton.

 

"Natuurlijk blijven we aanmoedigen aan de spelers om zich te laten vaccineren, maar het zal geen voorwaarde zijn om te mogen deelnemen aan Wimbledon", klinkt het. 

 

Djokovic is titelverdediger op het heilige gras van Wimbledon. Vorig jaar versloeg hij de Italiaan Matteo Berrettini in de finale.