Ga naar de inhoud

Goed nieuws voor Novak Djokovic: hij mag naar Roland Garros, want Frankrijk schaft vaccinatiepas af

De Servische toptennisser Novak Djokovic zal in Roland Garros normaal gezien een gooi mogen doen naar een 21e eindzege in een Grandslamtoernooi. Onder de huidige coronamaatregelen is de niet-gevaccineerde Djokovic niet welkom in Frankrijk. Maar vanaf 14 maart gaan er versoepelingen in bij onze zuiderburen en wordt de verplichte vaccinatiepas afgeschaft.

In januari belandde Novak Djokovic in het oog van de storm. De toenmalige nummer 1 reisde af naar Australië om mee te strijden op de Australian Open. Maar omdat hij niet gevaccineerd is, werd zijn visum bij aankomst ingetrokken.

Na een reeks overnachtingen in een quarantainehotel moest Djokovic Australië verlaten zonder een balletje te slaan.

 

"Ik ben ook bereid om Roland Garros en Wimbledon te missen", zei Djokovic 2 weken geleden. "Het principe om te kunnen beslissen over mijn eigen lichaam is belangrijker dan eender welke titel."

 

Als Djokovic al een streep getrokken had door zijn deelname aan Roland Garros (22 mei-5 juni), dan mag hij zijn rollertje Tipp-Ex gebruiken. Want de Franse premier Jean Castex maakte vandaag bekend dat Frankrijk versoepelingen zal doorvoeren.

Zo zal bijvoorbeeld de verplichte vaccinatiepas vanaf 14 maart afgeschaft worden. Grandslamzege 21 wordt zo dus weer wat realistischer dit jaar.