Ga naar de inhoud

Oliver Naesen: "Zonde, die ingekorte klassiekers"

 za 13 juni 2020 13:49
Oliver Naesen
Oliver Naesen zal op 18 oktober niet afzien op de Muur van Geraardsbergen in de Ronde van Vlaanderen.

Voor Oliver Naesen hoefde de organisator van de Vlaamse topkoersen niet te snoeien in de wedstrijdkilometers. "Net het enige waar ik goed in ben", reageert de 29-jarige kopman van AG2R La Mondiale.

Omdat de klassiekers mekaar snel opvolgen in het najaar heeft organisator Flanders Classics de Brabantse Pijl (7/10), Gent-Wevelgem (11/10), de Scheldeprijs (14/10) en de Ronde van Vlaanderen (18/10) ingekort.

 

"Jammer", vindt Oliver Naesen. "In een koers van 260 kilometer moet je flink je best doen om voorin te eindigen. Die lange koersen zijn net het enige wat ik goed kan", lacht de nummer 7 van vorig jaar in de Ronde.

 

"Een renner die over 200 kilometer de beste is, wint niet zomaar een koers van 260 kilometer. Want die grens van 200 kilometer bestaat", verzekert de voormalige kampioen van België. "Soms zie ik na 198 kilometers renners naast me op een bergje en 4 kilometer later staan ze stil."

 

"Voor mij blijft koers survival of the fittest. Daarom vind ik het zonde, al zal ik eind oktober misschien anders piepen", besluit Naesen.

 

De Ronde van Vlaanderen wordt dit jaar een wedstrijd over 241 kilometer. Vorig jaar was de klassieker 267 kilometer lang.

Voor mij blijft koers survival of the fittest.

Oliver Naesen