Ga naar de inhoud

Dit jaar geen Muur in de Ronde van Vlaanderen: Flanders Classics wijzigt parcours

 vr 12 juni 2020 18:21

Met de Brabantse Pijl (7/10), Gent-Wevelgem (11/10), de Scheldeprijs (14/10) en de Ronde van Vlaanderen (18/10) staan er nog 4 klassiekers van Flanders Classics op de herziene wielerkalender. Met het oog op de drukke najaarskalender heeft de organisatie beslist om de parcours wat in te korten. Daardoor zal de Muur dit jaar niet in het parcours van de Ronde zitten.

Muur van Geraardsbergen wordt geschrapt uit parcours van de Ronde van Vlaanderen

"Renners voldoende rust gunnen"

Het wordt een druk najaar voor de wielrenners. Net daarom heeft Flanders Classics ervoor gekozen om zijn wedstrijden in te korten.

 

"Om de renners de mogelijkheid te geven om voldoende rust in te bouwen tussen wedstrijden die elkaar in oktober in sneltempo opvolgen, heeft Flanders Classics in overleg met verschillende teams beslist de afstand van zijn wedstrijden licht in te korten", laat de organisatie weten.

 

"Zowel voor de Brabantse Pijl, Gent-Wevelgem, de Scheldeprijs als voor de Ronde van Vlaanderen gaat het om een inkorting van de totale wedstrijdafstand, waarbij de klassieke sleutelpunten in de finales bewaard blijven."

Geen passage over de Muur

Het duo Oude Kwaremont-Paterberg blijft zowel bij de mannen als de vrouwen dus de scherprechter in de finale van de Ronde van Vlaanderen. Maar er is wel een opvallende wijziging. De renners moeten dit jaar niet over de iconische Muur van Geraardsbergen. 


"Het schrappen van wedstrijdkilometers gebeurt na de eerste beklimming van de Oude Kwaremont. Door die wijziging zullen Tenbosse en de Muur in oktober niet op het menu staan. De Valkenberg komt in het parcours."

 

De Ronde van Vlaanderen zal nog 241 kilometer (zo'n 30 kilometer minder dan in 2019) zijn bij de mannen en 135 kilometer bij de vrouwen. 

De Muur zal in oktober niet op het menu staan.

Flanders Classics