Ga naar de inhoud

Genk "wil" Antwerp uitschakelen: "We hebben iets goed te maken bij de fans"

 ma 2 december 2019 17:27
Hannes Wolf wil de bekerstatus van Genk hoog houden.
Hannes Wolf wil de bekerstatus van Genk hoog houden.

Antwerp en KRC Genk openen morgen de debatten in de 1/8e finales van de Beker van België. Genk-coach Hannes Wolf voelt geen druk. "Het gaat niet om moeten, maar wel om willen", zegt de Duitser.

Dewaest: "Winnen om weekend een beetje te vergeten"

2 dagen na de pijnlijke thuisnederlaag tegen STVV richt KRC Genk zijn vizier nu op de bekermatch van morgen tegen Antwerp. "Ondanks de nederlaag tegen STVV is de sfeer goed binnen de spelersgroep", zegt Sébastien Dewaest.

 

"We wisten dat de Limburgse derby de match was die we niet mochten verliezen voor de supporters. Ik denk niet dat ons spelniveau slecht was. Maar het resultaat is wat het is."

 

"Het is nu aan ons om een reactie te tonen in de volgende wedstrijden. En dan vooral morgen. We hebben iets goed te maken bij de supporters. We moeten morgen proberen te winnen om het weekend een beetje te vergeten."

 

Gelooft Dewaest nog in Play-off I? "Het is een uitdaging, want de meeste mensen zeggen dat Genk niet bij de eerste zes zal eindigen. We moeten een remontada maken en meerdere matchen op een rij winnen. Dat zou ons een boost geven. Ik heb er alvast vertrouwen in, want er zit veel kwaliteit in de spelersgroep."

Genk-coach Wolf: "Het gaat niet om moeten, maar om willen"

Hannes Wolf kon als coach voorlopig nog niet zegevieren met Genk. "Natuurlijk willen we meteen winnen, maar we moeten eerst samen een visie creëren", zegt de Genk-coach. "We zijn er wel van overtuigd dat we op de goede weg zijn."

 

"Of de analyse van de match tegen STVV negatief was? Neen, het enige slechte was dat we na de 1-0 veel te traag begonnen te spelen in de eerste helft. Maar we hadden die situatie nog niet meegemaakt met het team, het is een ervaring waaruit we moeten leren." 

 

"Ik besef wel dat er de druk is om matchen te winnen, dat ben ik gewoon als coach. Maar het gaat niet zozeer om moeten, wel om willen. Ik zal de spelers geen druk opleggen en zeggen voor een match dat ze die nu absoluut moeten winnen. Maar we willen wel alles geven voor de fans en de club."

 

Wat heeft Wolf nog te zeggen over doelman Gaëtan Coucke? "We hadden een goed gesprek met Gaëtan. Fouten maken is menselijk. Zelfs de beste doelmannen ter wereld maken fouten. Hoe je omgaat met een fout, is heel belangrijk. Morgen krijgt Gaëtan rust en mag Maarten (Vandevoordt) spelen." 

Volg Antwerp - Genk op alle Sporza-kanalen

Van de bekermatch tussen Antwerp en KRC Genk hoeft u morgen niks te missen. Op Canvas start de uitzending om 20.30u. Ook op Radio 1 en op Sporza.be beleeft u het bekerduel vanaf de eerste rij.