0
0
 wo 23 oktober 2024 11:49
Thibaut Courtois.

Real Madrid heeft in de Champions League uitgepakt met een straffe comeback: van 0-2 naar 5-2 tegen Borussia Dortmund. Ook Thibaut Courtois vervulde een hoofdrol door zijn ploeg op meerdere cruciale momenten recht te houden. Een domper: de doelman mist zaterdag normaal de Clasico tegen Barcelona door een blessure aan de adductoren.

Met een prachtige zweefduik voorkwam Thibaut Courtois dat Real Madrid met een 0-3-achterstand naar de kleedkamers ging. Zo lastig had de titelverdediger het in een heruitgave van de Champions League-finale van vorig jaar tegen Dortmund.

"We speelden echt niet goed in de eerste helft", gaf de Belgische doelman toe. "Ze gaven ons veel problemen en scoorden ook twee snelle goals. Het kon zelfs 0-3 zijn bij de rust."

Na crisisberaad tijdens de rust wist Courtois dat één doelpunt zou volstaan voor een comeback. "We hebben goed gereageerd. We wisten dat als we die eerste tegengoal konden scoren, we nog konden winnen."

"In de tweede helft duwden we beter door en toonden we de intensiteit die nodig is in een Champions League-wedstrijd. Dat maakte het verschil."

"Op het veld voel je dat de tegenstander weet dat ze tegenover Real staan", aldus Courtois. "Ik zeg niet dat het angst is, maar als je scoort, warmt de sfeer in het stadion op en ook de tegenstander voelt dat."

Op het veld voel je dat de tegenstander weet dat ze tegenover Real staan.

Thibaut Courtois

Bij 2-2 in het slot had Real Madrid nog een straffe redding nodig van Courtois voor het het laken helemaal naar zich toe trok.

In de studio van Play Sports klonk veel lof voor de doelman. "Het feit dat hij zo vaak die ballen van dichtbij goed redt, dat is geen toeval meer", analyseerde Hein Vanhaezebrouck. "Dan kan je al een deeltje geluk uitsluiten."

Streep door Clasico

Woensdagochtend kwam er wel een kleine domper op de vreugde bij Courtois. Real communiceerde namelijk dat de doelman in de partij tegen Dortmund een letsel aan de adductoren van het linkerbeen heeft opgelopen.

Het is nog niet duidelijk voor hoelang Courtois aan de kant staat, maar Spaanse media zijn zeker: Courtois mist de Clasico van zaterdag tegen FC Barcelona. Daardoor zal Andrij Loenin normaal weer depanneren onder de lat.