"Zal mijn logé eruit moeten schoppen": Van den Bergh grapt voor historische halve finale tegen De Decker

 za 12 oktober 2024 09:24
Dimitri Van den Bergh.

Een Belgisch onderonsje op de World Grand Prix. Wie verlekkert zich daar nu niet op? Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker kijken alvast reikhalzend uit naar hun duel. Spanning voelen de heren in vorm niet. "Wellicht rijden we morgen samen hierheen", knipoogt Van den Bergh, die grapt en lof zwaait voor zijn logé.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Normaal logeert Mike bij ons, maar nu ga ik de manager vertellen dat hij hem eruit moet schoppen."

 

Dimitri Van den Bergh oogst heel wat lachjes tijdens zijn persconferentie na zijn kwartfinale tegen Cullen. De Belg dart op een wolk en kan niet wachten om Mike De Decker partij te geven in de halve finales.

 

Maar een vijandige sfeer tussen de logés? "Neen, wellicht rijden we morgen weer samen hierheen", knipoogt The Dreammaker. "Daarna zullen we ons wel apart voorbereiden, het is een solo sport en uiteindelijk hebben we allebei onze eigen carrière."

 

"Ik ben erg benieuwd naar wat het wordt. Mike speelt geweldig en is in topvorm, maar ik ben een vechter. Ik zal op mijn best moeten zijn om hem te verslaan. Maar wat er morgen ook gebeurt, er zal een Belg in de finale van een major staan en dat is fantastisch."

Als er iemand 'game on' zegt, heb je even geen vrienden meer.

Mike De Decker

Een grote gunfactor is er zeker. Daar heeft Van den Bergh zijn redenen voor.

 

"Dat De Decker het zover schopt, is voor mij geen verrassing meer", steekt hij de loftrompet. "Van mezelf had ik niet verwacht dat ik het hier zo goed zou doen."

 

Al geldt dat laatste ook voor De Decker, die voor het eerst in een halve finale op een tv-toernooi staat: "Op de vloertoernooien presteer ik al twee jaar goed, nu kan ik eindelijk ook op een podium tonen wat ik in mijn mars heb."

 

"Het gaat me wel voor de wind nu. Ik doe de juiste dingen op de juiste momenten. Dimitri en ik zijn goede vrienden. Als er iemand 'game on' zegt, heb je even geen vrienden meer. Maar als hij me verslaat, hoop ik dat hij het toernooi wint en ik ben zeker dat hij me hetzelfde zal toewensen."

 

Klaar voor de strijd? Om 21.30 uur kun je op Sporza de Belgische clash volgen met updates!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: