Na gestaakte derby: al 22 Beerschot-fans kregen stadionverbod

 di 8 oktober 2024 17:08
" "
De Beerschot-fans voorspelden dat de derby op 29 september niet normaal zou aflopen. De partij werd na herhaald vuurwerk stopgezet.

De Antwerpse politie heeft na de verstoorde voetbalderby tussen Antwerp en Beerschot van zondag 29 september al 22 amokmakers kunnen identificeren. Zij hebben allemaal onmiddellijk een stadionverbod van 3 maanden opgelegd gekregen. De politie blijft voortwerken aan de identificatie.

De thuismatch op de Bosuil van Antwerp tegen Beerschot werd na 75 minuten definitief gestaakt bij een 4-0-tussenstand in het voordeel van de thuisploeg.

Vanuit het supportersvak van Beerschot werden vuurpijlen op het veld gegooid. De scheidsrechter trachtte de situatie nog te laten afkoelen door de spelers een eerste keer naar binnen te sturen en na een pauze weer te hernemen, maar dat mocht niet baten.

Supporters uit de harde kern van Beerschot hadden vooraf al aangegeven de wedstrijd te zullen saboteren als die sportief slecht zou uitdraaien voor hun club.

Beerschot stond – en staat vandaag nog steeds – troosteloos laatste in de Jupiler Pro League. Een nieuwe vernedering zou niet worden gepikt. Ondanks oproepen vanuit de club en vanuit de stad kwam het inderdaad tot een protestactie met vuurpijlen.
 

De club kreeg ondertussen ook al boetes van 50.000 en 10.000 euro en moet 3 uitwedstrijden zonder supporters uitzitten.

Gerelateerd: