UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
6
2
2
0
0
5
2
2
Frankrijk
3
2
1
1
0
3
3
3
België
3
2
1
1
0
3
3
4
Israël
0
2
0
2
0
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0

Bondscoach Tedesco sluit uithaal van De Bruyne af: "Heb er geen probleem mee dat hij zo vrijuit gesproken heeft"

 vr 4 oktober 2024 11:03
Domenico Tedesco en Kevin De Bruyne
Domenico Tedesco en Kevin De Bruyne

Op zijn persconferentie voor de Nations League-wedstrijden tegen Italië en Frankrijk is Domenico Tedesco nog eens teruggekomen op de uithaal van Kevin De Bruyne vorige maand, toen de kapitein zijn ploegmaats de mantel uitveegde. "Voor mij en voor de kleedkamer was dat geen groot topic", suste de bondscoach.

De uithaal van Kevin De Bruyne na het verlies tegen Frankrijk begin vorige maand zinderde nog enkele dagen na. "Je moet minstens alles geven als je de top niet aankan", was de kapitein snoeihard voor zijn team.

 

Hoe kijkt de bondscoach een kleine maand later terug op die uitspraken? "Ik heb lang met Kevin gebeld", vertelt Domenico Tedesco. "Kevin is niet alleen een grote speler, maar ook een grote persoonlijkheid. Hij is onze kapitein en heeft daar zijn verantwoordelijkheid genomen."

 

"Een kapitein mag op een bepaalde manier over zijn team spreken", vindt de bondscoach. "Hij heeft ook niemand bij naam genoemd. Hij deed zijn uitspraken in de emotie na de wedstrijd, omdat hij een winnaar is. Maar ik vond het goed om te zien dat hij zijn verantwoordelijkheid nam als kapitein."

Voor mij en voor de kleedkamer waren de uitspraken van Kevin De Bruyne geen groot topic.

Domenico Tedesco

Voor Tedesco is er geen probleem: niet met de De Bruyne zelf en ook niet met de uitspraken die hij deed. "Op sommige vlakken begrijp ik goed wat Kevin wilde zeggen. En ik snap ook het gevoel dat hij had op het veld."

 

"We kunnen altijd beter doen, altijd meer. Dus ik zal hem zeker niet afrekenen op die uitspraken. Ik heb er geen probleem mee dat hij zo rechtuit gesproken heeft."

 

"Voor mij was het eigenlijk geen groot topic. Dat heeft de pers ervan gemaakt, omdat het Kevin De Bruyne was die iets zei. Ook voor de spelers was het geen item. In de kleedkamer is er geen probleem. En zulke woorden kunnen ook naar iets groters leiden", meent de bondscoach.

Kevin heeft me gevraagd om nu en in november niet geselecteerd te worden om zijn lichaam te kunnen verzorgen. Daar heb ik begrip voor.

Domenico Tedesco

Tedesco beklemtoonde ook dat de niet-selectie van De Bruyne niets te maken heeft met vorige maand. "Kevin is geblesseerd nu, maar hij is nog heel gemotiveerd om voor de Rode Duivels te spelen."

 

"Hij heeft me gevraagd om nu én in november niet geselecteerd te worden, zodat hij zijn lichaam kan verzorgen. Daarom zal hij er dus niet en volgende maand niet bij zijn."

 

"Het programma van de toppers zit ook gewoon eivol. De belasting is enorm. Dus ik heb zeker begrip voor zijn vraag. En als het er echt om gaat, volgend jaar op het WK, dan zal hij erbij zijn", benadrukt de bondscoach.

Gerelateerd: