Antwerpse derby wordt niet meer uitgespeeld: Beerschot geeft forfait voor laatste 15 minuten

 zo 29 september 2024 19:12
De Beerschot-"supporters" vergalden de Antwerpse stadsderby.

Dan toch geen slotkwartier achter gesloten deuren. Antwerp-Beerschot wordt niet meer hervat na de incidenten van deze namiddag. De bezoekers geven forfait in het belang van de openbare orde. Zo eindigt de partij op 5-0.

De Antwerpse derby was er deze namiddag eentje van korte duur. Na 75 minuten floot scheidsrechter Lothar D'Hondt de partij vervroegd af na wangedrag van de bezoekende fans.

 

Nu brengt dat voorlopige laatste fluitsignaal ook definitief een einde aan de wedstrijd. Normaal gezien werd het slotkwartier maandag of dinsdag nog afgewerkt, maar Beerschot geeft forfait voor die laatste minuten.

 

"Nadat de wedstrijd van vanmiddag tussen RAFC en Beerschot is gestaakt, is er overleg geweest tussen beide clubs", laat Antwerp weten.

 

"Beerschot heeft er uiteindelijk voor gekozen om forfait te geven. RAFC neemt akte van die beslissing. De wedstrijd wordt dus niet verder afgewerkt."

 

"RAFC wint met 5-0. Een verdiende overwinning voor onze Reds, ook al hadden we de wedstrijd liever tot het laatste fluitsignaal op het veld uitgespeeld", klinkt het.

 

Intussen bevestigde ook Beerschot het nieuws. "We begrijpen de frustratie van onze supporters en ook wij zijn enorm gefrustreerd. Echter veroordeelt de club het gedrag van deze enkelingen ten stelligste en zal Beerschot de betrokken supporters identificeren en sanctioneren."

 

"Na overleg tussen beide clubs is er besloten om de wedstrijd niet te hervatten omwille van veiligheidsmaatregelen, wat betekent dat Beerschot zich officieel terugtrekt en dus forfait geeft voor het resterende gedeelte van de wedstrijd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: