Einde verhaal voor Geraerts en Wilmots bij Schalke, duikt Geraerts op in Anderlecht?

 za 21 september 2024 11:01
Karel Geraerts
Karel Geraerts heeft net geen jaar voor Schalke 04 gewerkt.

Schalke 04 heeft Karel Geraerts uit zijn lijden verlost. Hij is niet langer coach van de Duitse tweedeklasser. Ook sportief directeur en voormalig bondscoach Marc Wilmots moet opstappen in Gelsenkirchen. Ligt voor Geraerts nu de weg naar Anderlecht open? 

De pijnlijke thuisnederlaag gisteravond tegen Darmstadt was de druppel die de emmer deed overlopen in het Ruhrgebied.

 

Schalke 04 slaagde erin om een 3-0-voorsprong uit handen te geven. De Königsblauen verloren met 3-5, hun derde nederlaag op een rij.

 

Een dag later kreeg Karel Geraerts te horen dat de club niet meer met hem samenwerkt. De voormalige middenvelder was in oktober vorig jaar begonnen bij Schalke en lag nog tot eind dit seizoen onder contract.

 

Beloftecoach Jakob Fimpel neemt het roer voorlopig over, met Peter Balette als assistent.

 

Het duo heeft de zware taak om meer punten te sprokkelen dan de 4 op 18 onder Geraerts. In het klassement van de tweede Bundesliga staat Schalke pas 14e.

Tactisch en voetbaltechnisch hebben we niet de nodige stappen gezet.

CEO Matthias Tillmann

"De beslissing om niet langer met Karel Geraerts te werken, is niet alleen gebaseerd op het uitblijven van resultaten en de nederlaag tegen Darmstadt, maar eerder op de algehele negatieve ontwikkeling van de afgelopen weken", stelt CEO Matthias Tillmann.

 

"Tactisch en voetbaltechnisch hebben we niet de nodige stappen gezet, noch als team, noch de spelers individueel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geraerts naar Anderlecht?

De kans bestaat dat Karel Geraerts snel weer aan de slag kan. In eigen land is Anderlecht op zoek naar een opvolger voor de ontslagen Brian Riemer.

 

Geraerts zou op het lijstje staan in het Astridpark. Als coach van stadsrivaal Union maakte hij een goeie beurt in het seizoen 2022-2023.

 

Schalke was zijn tweede avontuur als hoofdcoach.

Dante Vanzeir en Karel Geraerts
Gaat Karel Geraerts (r) weer in Brussel aan de slag? Eerder deed hij het prima bij Union.

Ook exit Wilmots

Naast Karel Geraerts moet ook Marc Wilmots Schalke 04 verlaten. De voormalige bondscoach werkte er als sportief directeur en verdedigde Karel Geraerts met hand en tand. Gisteravond zei Wilmots nog dat de ploeg verloren had door een reeks individuele fouten van de spelers.

 

Wilmots is een clubicoon van Schalke 04. Als speler maakte hij de hoogdagen van de club mee. In 1997 won Wilmots - das Kampfschwein - de UEFA-beker met Schalke, in 2002 de Duitse beker.

 

In zijn laatste seizoen stopte Wilmots halfweg het seizoen om Schalke 04 uit de nood te helpen als trainer.

 

Zijn rentree als sportief directeur was niet evident. Schalke 04 heeft het financieel moeilijk.

Marc Wilmots
Marc Wilmots was speler coach en sportief directeur van Schalke 04.
Gerelateerd: