Onuitgegeven zestal bezorgt België brons in de mixed relay: "Benieuwd hoe ver we raken met meer ervaring"

 do 12 september 2024 17:55
Het bronzen Belgische zestal.
Het bronzen Belgische zestal.

Geschiedenis geschreven met een eerste Belgische medaille op de mixed relay, en dan nog met twee drietallen die nooit eerder samen gereden hadden. Noah Vandenbranden, Victor Vercouillie, Edward Theuns, Alana Castrique, Marion Norbert Riberolle en Jesse Vandenbulcke waren dan ook stuk voor stuk trots én ambitieus. "Als je ziet hoe ver we al raken zonder ervaring ..."

In eigen land lukte het dan toch eens voor België op de mixed relay. Het vrouwelijke drietal hield in het slot Polen af voor EK-brons.

 

"Ik heb een slecht seizoen achter de rug, dus dit doet deugd. Vandaag voelde ik me sterker dan ik verwacht had", klonk het bij Alana Castrique.

 

Al was het wel even zoeken bij het onuitgegeven drietal. "Het moeilijkste was om de juiste coördinatie tussen ons te vinden. Als je ziet hoe ver we al raken zonder ervaring ... Ik ben benieuwd hoe ver we zouden raken met meer ervaring."

 

Ook Jesse Vandenbulcke zag dat het soepel liep. "De communicatie zat supergoed, ook vanuit de ploegwagen was het perfect."

 

En dus mochten de Belgen zelfs een halfuurtje in de hotseat zitten met de toptijd. "Het was een beetje koud, maar we hadden wel een lekker taartje dus dat was goed", lachte Marion Norbert Riberolle smakelijk.

Goede dynamiek met de invallers

Net als de vrouwen reden de mannen ook voor het eerst in deze samenstelling een ploegentijdrit.

 

"We hebben de voorbije dagen niet samen getraind en zijn met Edward Theuns als invaller gestart. Ook bij de vrouwen waren er twee invallers", getuigde Noah Vandenbranden achteraf.

 

Als enige van het zestal kwam Victor Vercouillie gisteren al in actie in de individuele tijdrit. "Ik voelde de benen wel wat in het begin, maar dat ging snel voorbij. Uiteindelijk had ik een goede dag, dus het heeft niet echt een rol gespeeld."

Deze morgen hebben we voor het eerst samen gereden en we voelden al dat er een goede dynamiek was tijdens de verkenning.

Edward Theuns

Invaller Edward Theuns pronkte met zijn onverwachte brons, maar bedankte toch vooral zijn ploeggenoten: "Allereerst chapeau voor die twee mannen. Ze hebben supersterk gereden en ik ben blij dat ik met hen op pad mocht."


"Deze morgen hebben we voor het eerst samen gereden en we voelden al dat er een goede dynamiek was tijdens de verkenning."


Een dynamiek die naar meer smaakt, bij een (eventuele?) volgende editie van de mixed relay?

Gerelateerd: