Remco Evenepoel wenst Wout van Aert een snel herstel toe: "Ik hoop dat hij er toch op het WK kan bij zijn"

 wo 4 september 2024 12:30

Ook in Groot-Brittannië wordt er meegeleefd met Wout van Aert. Voor de start van de 2e rit in de Tour of Britain stak Remco Evenepoel hem een hart onder de riem. "Ik wens hem het allerbeste", vertelde Evenepoel aan onze reporter ter plaatse.

De val en de opgave van Wout van Aert in de Vuelta beroert ook in Groot-Brittannië de gemoederen. Gisteren keerde Remco Evenepoel daar in de Tour of Britain terug in koers na zijn olympische titel. Voor de 2e rit in de Tour of Britain sprak Evenepoel zijn steun uit voor Van Aert.

"Het is altijd jammer om iemand te zien wegvallen, zeker omdat hij net zo goed bezig was. We zaten net in de bus toen het gebeurde, het was een heel jammerlijk voorval. Ik wens hem het allerbeste en hopelijk een snel herstel."

Wout zal het wel goed aanpakken, zoals altijd.

Remco Evenepoel

Van Aert zou normaal gezien ook het WK rijden samen met Evenepoel. Wat verandert deze valpartij voor Evenepoel?

"Het is sowieso een supersterke pion die wegvalt. Op het WK-parcours was hij zeker een schaduwfavoriet en iemand die de ploeg veel sterker maakt. Het is dus hopen dat hij er wel bij kan zijn in Zürich."

"Wout kan wel gemakkelijk een tegenslag overleven. Maar als je naar die topvorm aan het toegroeien bent en dan moet je dit weer meemaken, dat is moeilijk. Hij zal het wel goed aanpakken, zoals altijd."

Gerelateerd: