Belgen kenden weinig succes in Parijs: Man-Kei To en Wim De Paepe vallen net naast podium

 ma 2 september 2024 21:58
Man-Kei To verloor in de kleine finale.

De vijfde dag op de Paralympische Spelen heeft geen nieuw Belgisch eremetaal opgeleverd. Man-Kei To verloor de troostfinale in het G-badminton en greep naast brons. Ook Wim De Paepe (5e in G-triatlon) moest vrede nemen met een dichte ereplaats. De andere vier Belgen konden zich niet plaatsen voor de volgende ronde in hun discipline. 

  1. 14:12
livestream
volg via sporza
Belgen op maandag 2 september
8.30 uur Man-Kei To G-badminton 4e plaats  
9.30 uur Wim De Paepe G-triatlon 5e plaats  
10.00 uur Ben Despineux G-tafeltennis 3-1, uitgeschakeld  
10.24 uur Aymeric Parmentier G-zwemmen 9e in 1'08"92, uitgeschakeld  
20.00 uur Marc Ledoux G-tafeltennis 3-0, uitgeschakeld  
20.16 uur Kiara Maene G-atletiek 7e in halve finale, OUT  

Dag 5laatste update: 14 dagen geleden

21:53

Tot morgen!

De medailles zijn verdeeld in de G-atletiek, dus de dag is afgelopen op de Paralympische Spelen. Voor de Belgen was het een dag met weinig succes. 

Vroeg in de ochtend was Man-Kei To een maatje te klein in de match om brons in het G-badminton. Ze verloor in twee snelle sets. Iets later was er een 5e plaats voor Wim De Paepe

Ben Despineux, Marc Ledoux (G-tafeltennis), Aymeric Parmentier (G-zwemmen) en Kiara Maene (G-atletiek) dropen af. 

Morgen is er veel meer kans op Belgisch succes. s' Ochtends zijn Roger Habsch en Peter Genyn aan zet in de 200 meter. Ze zijn medaillekandidaten. 

20:51

Kiara Maene: "Het was niet goed"

20:51

Ik vond het een leuke ervaring, maar het is niet wat ik had verwacht. Mijn tijd was niet goed.

Kiara Maene
20:26

Kiara Maene wordt 7e in haar halve finale

20:25

Maene laatste

Zoals verwacht komt Kiara Maene tekort in dit veld. Ze finisht als 7e en laatste in haar reeks in 1'06"25, zo'n 4 seconden boven haar persoonlijk record. De 19-jarige loopster is uitgeschakeld. 

20:20

Halve finales, met Maene

We verleggen meteen de focus naar de G-atletiek. Kiara Maene wandelt het Stade de France binnen voor de halve finales van de 400 meter (T20). Voor een plek in de finale moet ze finishen in de top 3 of een van de twee beste verliezende tijden lopen. 

Dat lijkt erg moeilijk te worden, want Maene heeft het traagste persoonlijk record van de 17 deelneemsters. Ze werd ook pas laat opgeroepen voor deze Paralympische Spelen. 

20:14

Ledoux kansloos uitgeschakeld

Het paralympisch avontuur van Marc Ledoux zit erop. Na een match van amper 12 minuten verliest hij in 3 sets tegen de beter geplaatste Chinees Zhao Shuai: 11-2, 11-3 en 11-4. Het Belgisch eremetaal in het G-tafeltennis zal van Florian Van Acker en Laurens Devos moeten komen. 

20:09

Een stuntzege lijkt er niet in te zitten voor Ledoux. Hij kan ook in set 2 weinig weerwerk bieden: 11-3. De Belg staat nu erg dicht bij de uitgang. 

20:04

Oei, dat ziet er niet goed uit. Ledoux gaat kansloos onderuit in de eerste set: 11-2. Zhao maakte meteen 10 punten op rij. Onze landgenoot kon nog milderen, maar een remonte zat er natuurlijk niet meer in. 

20:00

Ledoux in 1/8e finales

Het is tijd voor de volgende match van G-tafeltennisser Marc Ledoux in de klasse MS8. Om zich te plaatsen voor de kwartfinales moet hij nu voorbij de Chinees Zhao Shuai. Dat wordt geen makkelijke opdracht tegen de nummer 4 van de wereld. 

19:37

Atletiek op de livestream

De avondsessie in de atletiek is op gang getrokken en u kan alles hier volgen via de livestream. Om 20.20 uur is er ook opnieuw Belgische actie in het Stade de France. Kiara Maene komt dan in actie in de reeksen van de 400 meter.

18:48

Nummer 20 voor Boki

Ihar Boki mag zich voor de 20e keer in zijn carrière paralympisch kampioen noemen. Het Wit-Russisch zwemfenomeen pakt deze keer goud na een razend spannende finale in de 50 meter vrije slag (S13). Zijn prestaties mogen nog eens onderstreept worden in de geschiedenisboeken. 

17:19

Eerst zwemmen, dan atletiek

Vanaf 17.30 uur kan u op de livestream de finales in het G-zwemmen volgen. Vanaf 19.25 uur richten we onze aandacht dan weer op de avondsessie atletiek in het Stade de France.

15:29

Boogschieten met gemengde teams

Op de livestream switchen we van triatlon naar boogschieten. Op het menu daar: de 1/8e finales voor gemengde teams. Elk teamlid mag elke set twee pijlen afschieten.

15:23

Moeilijke opdracht voor Maene

De finale van de 400 meter halen wordt geen makkelijke klus voor Kiara Maene. Enkel de top drie van beide reeksen en de twee beste verliezende tijden krijgen een finaleticket. Maene heeft van alle atletes in haar reeks de traagste persoonlijke besttijd.

15:13

Nog twee Belgen in actie

Met Man-Kei To, Wim De Paepe, Ben Despineux en Aymeric Parmentier zagen we vandaag al vier Belgen in actie op de Paralympische Spelen. Vanavond zorgen Marc Ledoux en Kiara Maene nog voor Belgische actie.

Marc Ledoux speelt om 20.00 uur de 1/8e finales in het G-tafeltennis. Ledoux, nummer 14 van de wereld, neemt het op tegen de Chinees Zhao Shuai, nummer 4 van de wereld. 

In het Stade France gaat Kiara Maene om 20.20 uur op zoek naar een plek in de finale van de 400 meter in de categorie voor atleten met een verstandelijke beperking. Zij loopt in de tweede reeks.