"Ik heb alles uit mijn lichaam gehaald": G-zwemmer Sam de Visser blaast uit na 6e plaats op eerste Spelen

 do 29 augustus 2024 19:38

Tevreden over zijn debuut, maar zijn honger is nog lang niet gestild. Sam de Visser zwom in de finale van de 400 meter vrije slag naar een zesde plaats op zijn eerste Paralympische Spelen. "Ik heb er alles uitgehaald, maar ik zal toch nog wat harder moeten werken", richtte hij al meteen ambitieus zijn blik op Los Angeles 2028.

Ervaring opdoen, de finale halen en liefst ook een persoonlijke record.

 

G-zwemmer Sam de Visser heeft op de Paralympische Spelen in Parijs vanavond al twee van de drie van zijn vooropgestelde doelen kunnen afvinken. In de finale van de 400 meter vrije slag zwom hij op de eerste dag naar een knappe zesde plaats.

 

"De wedstrijd ging vrij vlot en het voelde ook snel aan, maar de laatste 100 meter heb ik toch wat moeten inboeten", doet De Visser het verhaal van zijn race. 

Uiteindelijk bleef hij met een tijd van 4'21"23 vijf seconden boven zijn persoonlijke record (4'16"35), maar een betere leerschool kon hij zich niet wensen.

"Ik heb er alles uitgehaald, dat voelde ik aan mijn lichaam. Dus ben ik wel tevreden met mijn tijd en ook de ervaring die ik heb opgedaan."

 

En wat hij nu meeneemt in zijn rugzak naar Los Angeles? "Wel, ik heb hier toch beseft hoe groots en speciaal dit eigenlijk is. En ik zal toch nog iets meer en harder moeten werken", kijkt hij al meteen ambitieus en strijdvaardig vooruit.

Het was toch heel speciaal om dit mee te maken. Dit is echt met niets te vergelijken. 

Sam De Visser

Vanuit de tribune was ook duidelijk de naam van onze landgenoot te horen tijdens de wedstrijd. Een decibel-piek te danken aan heel wat van zijn meegereisde vrienden en familieleden.

"Dat heeft me toch heel veel extra moed en motivatie gegeven", glundert hij.


Dat de Fransman Ugo Didier (4'12"55) voor eigen publiek naar de overwinning zwom, zorgde nog eens voor een extra boost in de zwemzaal. "Het was toch heel speciaal om dit mee te maken. Dit is echt met niets te vergelijken. Je zult wel aan mij gezien hebben dat ik echt aan het genieten was, zeker", knipoogt De Visser.

En het feestje is nog niet voorbij voor onze landgenoot, die de festiviteiten vanavond voortzet in het Belgium House.

"Jawel, daar ga ik zo meteen naartoe. En ik heb ook gevraagd of ik nog wat langer mocht blijven in Parijs, zo kan ik ook nog de sluitingsceremonie meepikken. Daar kijk ik toch naar uit", sluit hij af.

Gerelateerd: