Zwemmer Sam de Visser komt als eerste Belg in actie in Parijs: "Ik hou van de rust in het water"

 wo 28 augustus 2024 16:21
Sam de Visser.

Sam de Visser krijgt de eer om donderdag als eerste Belg in actie te komen in Parijs. De Visser zwemt de reeksen van de 400 meter vrije slag, zijn favoriete nummer. Maar vooral ervaring opdoen voor LA 2028 is zijn doel. 

Vanaf donderdag proberen te Belgen te schitteren in Parijs en Sam de Visser bijt de spits af. "De Spelen zijn groot en imposant. Het is mooi om dit mee te maken", vertelde hij aan onze reporter ter plekke op zijn verjaardag.

 

"Ik hoop zelf in 2028 op mijn best te zijn. Ik wil deze ervaring meenemen naar Los Angeles."

 

De Visser heeft als prille twintiger nog veel progressiemarge. "Zwemmen is begonnen als training, nu is het topsport. Het laatste half jaar heb ik geleefd voor mijn sport."

 

"Ik ben geboren met anderhalf been", legt De Visser uit. "Als kind heb ik altijd gezwommen, maar ik heb ook voetbal gespeeld. Ik mocht trainen, maar ik mocht niet deelnemen aan wedstrijden."

 

"Sinds mijn 11e ben ik dan begonnen met competitiezwemmen. Ik hou van de vrijheid en de rust in het water."

 

"De 400 meter vrije slag, mijn enige nummer hier, vind ik het leukst. Ik wil sowieso de finale zwemmen en een record is mijn hoofddoel", aldus de bronzenmedaillewinnaar van het EK.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: