Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

VIDEO - Mieke Docx barst in tranen uit na spannende clash met tijdslimiet: "Wat een beer ben jij!"

 za 17 augustus 2024 09:00

Een gevecht tegen de tijd dat eindigde in tranen. Mieke Docx zag af in etappe 6 van de Tour de France Femmes en moest moederziel alleen richting de aankomst in Morteau zien te geraken. Extra moeilijkheid: de tijdslimiet kwam almaar dichter. Onze landgenote haalde het uiteindelijk, maar barstte meteen in tranen uit na een loodzware dag. "Ik ben kapot", klonk het.

Normaal gezien is ze altijd de grootste lachebek van het peloton, maar na etappe 6 in de Tour de France Femmes was er even geen lach te bespeuren bij Mieke Docx.

 

Onze landgenote beleefde een loodzware dag in Frankrijk en reed ruim een kwartier achter de voorlaatste renster in koers. Uiteindelijk werd de strijd tegen de tijdslimiet dan ook behoorlijk spannend.

 

Docx haalde het aan de streep met 2 minuten overschot, maar was daar erg diep voor moeten gaan. "Ik ben kapot", snikte ze meteen na afloop.

 

Gelukkig zorgde reporter Linde Merckpoel ter plekke voor troost. "Wat een beer ben jij", stak ze Docx een hart onder de riem. 

 

En dat was nog niet alles.

 

Merckpoel wilde vandaag ook een speciaal shirtje uitdelen aan de renster met de beste make-up en haarstijl. Een prijs waarvan ze 's ochtends al besliste dat die voor Docx zou zijn.

 

De renster van de Lotto - Dstny Ladies verklapte voor de start namelijk dat ze een motiverende smiley op haar nagels had gelakt voor als ze het moeilijk kreeg. Die zal ongetwijfeld van pas zijn gekomen vandaag.

 

En ook het shirtje van Merckpoel was nog een welkome troost. "Dat maakt mijn dag toch een beetje beter", was er alweer een lach te zien.

Gerelateerd: