Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Coup de théâtre! Primoz Roglic haalt ondanks wervelbreuk in Tour toch de start van de Vuelta

 ma 12 augustus 2024 18:55

Goed nieuws voor (en vanuit) het kamp van Bora-Hansgrohe. Kopman Primoz Roglic zal dan toch aan de start van de Vuelta verschijnen. De Sloveense drievoudige winnaar van de Ronde van Spanje is naar eigen zeggen voldoende hersteld van zijn zware val in de Tour - waar hij een breuk in zijn ruggenwervel opliep. Hieronder ook de rest van de selectie.

Surprise van de chef bij Red bull-Bora-Hansgrohe.

Drievoudig eindwinnaar Primoz Roglic komt ondanks zijn zware crash in de Ronde van Frankrijk zaterdag toch aan de start van de 79e editie van de Ronde van Spanje.

 

Roglic verdween half juli nog uit de Ronde van Frankrijk na een valpartij, waarbij hij een breuk in zijn ruggenwervel had opgelopen.

 

Nadien waren er veel speculaties of de 34-jarige Sloveen nog de start van de Vuelta zou halen. Dat lukt nu toch, zo bevestigt zijn team. Roglic is de Vueltawinnaar van 2019, 2020 en 2021, en werd vorig jaar derde in het eindklassement.   

De Sloveen voert als kopman de selectie van het Duitse WorldTour-team Red Bull - BORA - hansgrohe aan en krijgt de steun van ploegmaats Aleksandr Vlasov (Rus), Roger Adria (Spa), Giovanni Aleotti (Ita), Nico Denz (Dui), Patrick Gamper (Oos), Florian Lipowitz (Dui) en Daniel Felipe Martinez (Col).  

Gerelateerd: