Met hechtingen naar goud! Thiam haalde haar knie open met spikes: "Als ik mijn spier had geraakt, was het voorbij"

 za 10 augustus 2024 09:55

Bij haar gestruikel in de afsluitende 800 meter was het al even spannend, maar de olympische titel van Nafi Thiam kwam blijkbaar al bij het verspringen in gevaar. Bij haar laatste sprong haalde ze met haar spikes haar linkerknie open. Hechtingen moesten reddingen brengen. "Maar zonder verdoving, omdat dat de spieren kan verlammen", neemt Thiam je nog eens mee naar het prangende moment.

Bij het speerwerpen verscheen Nafi Thiam plots op de piste met een stevige pleister op haar linkerknie.

 

Een souvenirtje dat ze had overgehouden aan het verspringen. De zevenkampster had bij haar laatste sprong haar knie opengehaald met haar spikes.

 

Hechtingen waren de enige oplossing. "En dan nog zonder verdoving, omdat dat de spieren kan verlammen", vertelde Thiam, die nog nooit hechtingen had gekregen.

 

"Ik probeerde het allemaal wat te negeren. Ik heb gelukkig mijn spier niet geraakt, want anders was het meteen voorbij geweest."

Ik was alleen bang dat de hechtingen zouden knappen tijdens het speerwerpen.

Nafi Thiam

Thiam zag zo ook haar vaste opwarming voor het speerwerpen in rook opgaan. "Ik lag nog op de tafel in de ziekenboeg", zei ze.

 

"Ik was alleen bang dat de hechtingen zouden knappen tijdens het speerwerpen." Gelukkig hielden de draadjes stand: met een worp van 54,04 meter bracht de titelverdedigster zich op goudkoers.

 

"Het zijn een paar zware dagen geweest, maar ik ben erg trots op wat ik de voorbije acht jaar heb gepresteerd. Voor mij is dit meer dan geschiedenis schrijven."

 

"Ik moest mezelf de laatste 48 uur blijven vertellen dat ik er klaar voor was, dat ik het kon, dat alles goed zou komen. Het was echt een spannende wedstrijd. En ik moest echt die twijfels loslaten die in je hersenen proberen te komen."

Gerelateerd: