Lefevere trekt lessen uit weg naar olympisch goud: "Sommigen zullen me tegenspreken, maar Evenepoel likes it!"

 zo 4 augustus 2024 17:19
Patrick Lefevere.

Wordt het programma van Remco Evenepoel wat door elkaar geschud na zijn dubbele olympische triomf? Patrick Lefevere overweegt alvast een andere aanpak nu hij de snelle benen ziet waarmee Evenepoel uit de Tour is gekomen.

Daags na de 2e olympische medaille van Remco Evenepoel is Patrick Lefevere, manager van Soudal-Quick Step, al helemaal bekomen van de triomf van zijn poulain.

 

"Ik was zelf niet in Parijs. Dat maakt het gemakkelijker", zegt hij. "Mijn TV en ik. Dat heb ik het liefst. Dan kan ik roepen, schelden en rechtspringen zoals ik zelf wil."

 

Lefevere had het volste vertrouwen in een goede afloop toen Remco Evenepoel zijn aanval inzette vanuit de rug van Mathieu van der Poel en Wout van Aert.  

 

"Toen ik hem zag gaan, dacht ik: "Ciao!"."

 

"Maar eigenlijk wist ik al na de tijdrit dat de tegenstand van goeden huize moest zijn. Zeker die 273 km, dat sprak in zijn voordeel."

 

“Ik heb hem intussen een Whatsappje gestuurd, maar verder hoef ik hem niet te horen. Ik weet wat er op hem afkomt. Van ceremonie tot Belgium House. Ik heb wel gezien dat hij heel goed kan dansen."

De Ronde of Parijs-Roubaix?

Met deze 2e gouden medaille is de status van Remco Evenepoel intussen naar ongeziene hoogtes gestegen. Maar welke doelen stel je als ploegleider nog met iemand die al zoveel gewonnen heeft? 

 

"Met iemand van 34 jaar zou je aan stoppen beginnen te denken. Maar iemand van 24? Nu is het tijd voor nieuwe uitdagingen."

 

"Verleden week liet ik al een ballonnetje op over de Ronde van Vlaanderen."

 

"Tijdens Parijs-Roubaix van dit voorjaar was ik ontevreden met hoe de ploeg marcheerde. We waren aan het Whatsappen en hij stuurde me dat hij er volgend jaar verandering in zou brengen."

 

"Nu, Parijs-Roubaix hoeft niet hoor. Nog niet op je 24e. Ik zou niet weten waarom hij Luik zou laten vallen. Misschien moet hij zich ook eens wagen aan de Amstel Gold Race."

 

"Maar hét hoofddoel blijft om de 3 grote rondes te winnen."

Ik merk dat Remco na een grote ronde altijd heel snel rijdt. Misschien moeten we onze voorbereiding aanpassen

Patrick Lefevere

Maar wat dan met het eerstvolgende doel: het WK op de weg in Zürich? 

 

"Ik hoop dat hij nu kan rusten. Alle grote coureurs moeten altijd stoom aflaten. Het straffe aan Remco is dat hij de gave heeft om snel terug op te pikken. Hij heeft honger. En zolang de honger niet gestild is, moet je de wolf laten eten."

 

"Het WK wordt een uitdaging, een kwestie van het evenwicht te vinden. Eerst een weekje rust, dan een hoogtestage gevolgd door de Ronde van Engeland. Al kan dat laatste nog veranderen."

 

"Wat ik wel merk, en sommigen zullen het oneens zijn, is dat hij na een grote ronde altijd heel snel rijdt.

 

"We moeten misschien minder hoogtestages en trainingskampen inlassen, maar wel meer competitie."

 

"He likes it!"

Gerelateerd: