VIDEO - Weer ondankbare vierde plaats voor Belgian Waffles, fenomeen Femke Bol rolt iedereen op voor goud

 za 3 augustus 2024 21:17
De Belgian Waffles werden vierde in de finale.
De Belgian Waffles werden vierde in de finale.

In de gemengde estafette op de 4x400 meter hebben de Belgian Waffles net naast een olympische medaille gegrepen. Alexander Doom, Helena Ponette, Jonathan Sacoor en Naomi Van den Broeck hadden lang uitzicht op eremetaal, maar liepen weer naar de ondankbare vierde plaats. Fenomeen Femke Bol knalde nog vanuit de achtergrond over onder meer België heen naar Nederlands goud.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Met de vierde tijd plaatsten de Belgian Waffles zich voor de finale van de 4x400 meter mixed relay. In vergelijking met die reeksen moest Alexander Doom nog net voor dat tikkeltje extra zorgen richting een medaille. 

 

Als startloper vanuit baan 4 speelde Doom als derde het stokje door aan Helena Ponette. Op haar beurt hield zij die medaillekoers vast door zelfs als tweede door te geven aan Jonathan Sacoor.

Die liep het grote gat op de Amerikaanse koploper helemaal dicht, waardoor Naomi Van den Broeck in perfecte positie aan de laatste 400 meter mocht beginnen. En toen kwam wervelwind Femke Bol.

 

Haar eerste slachtoffer was de arme Van den Broeck, die de Britten en de Amerikanen al had moeten laten gaan. De Belgen zagen het brons door hun handen glippen.

En Bol wilde nog meer. Ze rolde ook nog Groot-Brittannië en ultiem de Verenigde Staten op, ongelofelijk. Vanuit verloren positie zette ze het helemaal recht voor goud voor Nederland op de 4x400 meter gemengde estafette.

 

Voor België werd het weer de ondankbare vierde plaats, wel een plekje beter dan op de vorige Olympische Spelen én in een nationaal record. 

"Iedereen heeft zich overtroffen"

  • Alexander Doom: "Het is een beetje zuur, maar we lopen hier een Belgisch record. Iedereen heeft zijn best gedaan en mooi gelopen. Het was meer dan perfect uitgevoerd, iedereen heeft zich overtroffen. Ik ben heel tevreden."

  • Jonathan Sacoor: "Dit is bitter, maar we hebben een nationaal record en het kampioenschap is nog niet voorbij. Dit mag even pijn doen, maar daarna moeten we weer resetten en de focus verleggen. We moeten met volle kracht weer het kampioenschap invliegen."

    "We wisten dat het snel moest gaan en hebben risico's genomen. We hadden gehoopt op een foutje van de andere teams, maar iedereen heeft fantastisch gelopen. Het mocht vandaag helaas niet zijn. We zijn enorm trots, maar dit geeft vertrouwen voor de rest."

  • Helena Ponette: "We hebben een mooie prestatie neergezet, maar vierde is altijd een ondankbare plek. We hebben tactisch sterk gelopen. We zijn heel dicht bij de landen gekomen die op papier sneller zijn dan wij. Dit toont aan dat we met ons team echt mooie prestaties kunnen neerzetten."

  • Naomi Van den Broeck: "Ik heb gemengde gevoelens. We zijn nooit dichter bij een medaille geweest. Op het EK waren we ook vierde, nu ook op het wereldtoneel. Het is een bittere pil om te slikken, maar met een Belgisch record kunnen we niet klagen."
Gerelateerd: