VIDEO - "Neen, Rempo Evekoel zal niet door ijs zakken", met iconische slagzin voorspelt Museeuw de wegrit

 za 3 augustus 2024 16:12

Moge het mopje van Museeuw straks waarheid worden. In een voorbeschouwende babbel op de olympische wegrit haalde Johan Museeuw nog eens zijn legendarische slagzin naar boven. "Neen, Rempo Evenekoel zal vandaag niet door het ijs zakken", grapte hij met zichzelf. Bekijk het beeld hieronder.

"Is Rempo Evekoel door het ijs gezakt? Neen."

 

Deze (ver)spreking van Johan Museeuw - naar aanleiding van de Vuelta-winst van Remco Evenepoel - is inmiddels Vlaams erfgoed geworden. Tot op de dag van vandaag wordt de slagzin telkens weer naar boven gehaald wanneer de Belgische renner een resultaat boekt.

 

En dat is ook Museeuw, de auteur van de woorden, niet ontgaan. In zijn voorbeschouwende babbel op de olympische wegrit stak de zelfrelativerende Leeuw van Vlaanderen ook nog eens de draak met zichzelf.

 

"Neen, Rempo Evenekoel zal vandaag niet door het ijs zakken", knipoogde hij met een kwinkslag voordat hij een aanval van de Belgische kopman voorspelde.

 

En jawel, amper enkele minuten later schudde Evenepoel al en eerste keer aan de boom.

 

Een goed voorteken? Het is alvast duimen dat elke voorspelling van Museeuw vandaag mag uitkomen.

Het befaamde filmpje:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk ook de rest van zijn voorbeschouwing:

Gerelateerd: